MKÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri heykel sergisi açtı

mkü heykel
Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim Öğretmenliği Seçmeli Atölye Heykel dersi alan öğrenciler heykel sergisi açıldı.
Sergiye Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Bilgin, Sanat ve Tasarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bekir Demirtaş ile Güzel Sanatlar Fakültesi ve Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği programı öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.
Serginin Açılışını Mkü Dekan Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Bilgin tarafından yapıldı. Bilgin, konuşmasında başarılı çalışmalardan ötürü tebrik etti.

‘HEYKEL BİZİM İÇİN BÜYÜK OLGULAR YARATTI’
Demirci konuşmasında, “Dersimizin temelini oluşturan atölye çalışmaları üç ana gruba ayırdıklarını vurguladı. Bunlardan ilki, güz döneminin başından itibaren heykelin klasik manada çözümlemeleri irdelendi. Yani obje çalışmaları, ayak anatomisi ve büst gibi uygulamalar yapıldı. 2. Aşamada Türkiye’de heykel sanatının şekillenmesine büyük katkılar sağlayan Türk heykeltıraşlarımız ve Batılı heykel sanatçıları üzerine okumalar, araştırmalar ve ders anlatımları yapıldı. Batılı ve özellikle Türk sanatçılardan seçilmiş heykel çalışmaları araştırıldı, yorumlandı, değerlendirildi ve araştırma kapsamında bazı heykel sanatçıların çalışmaları üzerine yoğunlaşıldı. Üçüncüsü ise 1.ve 2. aşamalarda elde edilen kazanımlardan hareketle heykelde biçim, form, kütle, malzeme kavramlarının üzerine gidilerek özgün çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.
Sergide 21 öğrencinin yapmış olduğu 30 heykel çalışması yer aldı.

Önceki İçerikDOKUZ OCAK İLKOKULU BİR YENİLİĞE DAHA İMZA ATTI
Sonraki İçerikİKEM’de 2. Bilim-Sanat Festivali’ne ilgi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.