‘Turizm Stratejisi ve Eylem Planı yol haritası olacak’

turizm vali1
Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu ve dernek üyeleri, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısı ile Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’i ziyaret etti. Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ümmühan Eryurt’un da katıldığı ziyarette konuşan Dernek Başkanı Nacioğlu, kabulünden dolayı Vali Lekesiz’e teşekkür ederek, turizmin ülkemiz ve ilimiz için önemine değindi.
Nacioğlu, “Hatay’ın kalkınmasında turizmin rolü büyük. Yeni Arkeoloji Müzesi, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi, Hıdırbey Musa Ağacı çevresi ve Defne Yolu gibi restore edilerek yeniden ayağa kaldırılan değerlerimizin yanı sıra restorasyonu devam eden tarihi ve kültürel varlıklarımız Hatay’a çok önemli bir ivme kazandıracak, ilimize gelecek olan yerli ve yabancı ziyaretçi sayısını artıracaktır. Turizm alanında ilimizde yürütülen çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz” dedi.
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz de, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek turizm alanında ilimizde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
İlimizde şu anda Valilik olarak yürütülen 36 ayrı restorasyon çalışması bulunduğu bilgisini paylaşan Vali Lekesiz, St.Pierre Kilisesi, Kurşunlu Han, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi, Latife Hanım Anaokulu, Payas Sokollu Külliyesi, Hıdırbey Musa Ağacı çevresi ve Defne Yolu, St.Simeon Manastırı, Reyhanlı Cemil Meriç Kültür Evi, Dörtyol İlk Kurşun Müzesi, Medeniyetler Kültür Evi, yeni Arkeoloji Müzesi, Tarım Müzesi ve diğer daha pek çok tarihi ve kültürel varlıklarımızda devam eden ya da tamamlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Lekesiz, “Bunların sayısı niteliği ve niceliği arttıkça bununla mütenasip olarak ilimize gelecek ziyaretçi sayısı da artacaktır” dedi.
Vali Lekesiz, ilimizin dinamikleri ile birlikte yaklaşık 15 aylık süreçte hazırlanan Turizm Stratejisi ve Eylem Planı hakkında da bilgi vererek, söz konusu planın turizm alanında ilimizde yürütülen çalışmalarda yol haritası olduğunu sözlerine ekledi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.