Mithat Paşa İlkokulu Litvanyalı misafirlerini ağırladı

mitat paşa
Akdeniz Gençlik ve Eğitim Derneği’nin Gönüllü çalışma projesi kapsamında Litvanya’dan İskenderun’a gelen eğitimciler, Mithat Paşa İlkokulunda kültür alış verişinde bulundular. İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu ve Mithat Paşa İlkokulu Okul Müdürü Berivan Kuyubaşıoğlu tarafından karşılanan Litvanyalı eğitim gönüllüleri, kendi kültür ve geleneklerini öğretmen, öğrenci ve veliler ile paylaştılar.
Litvanya’dan kendi kültür ve geleneklerine has olan yiyecekleri standa kuran eğitim gönüllüleri, slayt gösterimi ile Litvanya’yı tanıttılar. Litvanya’nın Rokişkiş şehrinden gelen eğitim gönüllülerini İskenderun Mithat Paşa İlkokulunda ağırlamaktan ötürü duydukları memnuniyeti dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, projenin Türkiye’de eğitim dünyasında kabul görülen üç önemli projeden biri olduğuna dikkat çekti.
Ortak amacın kültür alışverişi olduğunu belirten Keleşoğlu; “misafirlerimizi 21 gün İskenderun’da ağırlayacağız. Okulumuz da bir takım incelemelerde bulunacaklar. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunacağız. Kendi kültürlerini bizlere anlatacak bizim kendi örf, adet ve kültürlerimizi dinleyecekler. Ben böylesi bir proje ile okullarımıza katkı sunan Akdeniz Gençlik ve Eğitim Derneğine teşekkür ediyorum” dedi. Türkiye’de bulunmaktan ötürü mutlu olduklarını ifade eden Litvanyalı Eğitim Gönüllüsü Violeta Deksniene ise, Türk kültürünü çok merak ettiklerini ve burada öğrenecekleri Türk Kültürünü Litvanya’da ki eğitim gönüllüleri ile paylaşacaklarını söyledi. Projenin sunumunda Türkiye’ye gelmek için ilk etapta çekingen davrandıklarını ancak İskenderun’a geldikten sonra öğretmen ve eğitim gönüllülerinin çaba, gayret ve sıcak karşılamaları ile çok mutlu olduklarını ifade eden Violeta Deksniene, aynı şekilde İskenderun’dan bir gurup eğitim görevlisini Litvanya’da ağırlamak istediklerini ve Litvanya kültürünü kendilerine anlatmak istediklerini belirtti.
Projenin kültür alışverişi içerikli olduğunu açıklayan Akdeniz Gençlik ve Eğitim Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Talu’da; “Projemiz de misafirlerimiz kendi kültürlerini öğretmen ve öğrencilerimize aktaracaklar ve bizim kültürümüzü de öğrenecek kendi ülkelerine aktaracaklar. Litvanya’nın Rokişkiş şehrinden altı elli yaş üstü ve bir tercümanları olmak üzere yedi kişiyi ilçemiz de proje kapsamında 21 gün ağırlayacağız” açıklamasına yer verdi.
mitat paşa (2)

Önceki İçerikKırıkhan’da kaçak akaryakıt operasyonu
Sonraki İçerikVali Lekesiz’den görevi sona eren belde belediye başkanlarına teşekkür mektubu
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.