Renklerle müzik içiçe..

ikem müzik3
İKEM Koleji müzik öğretmeni Hülya Orhan, anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerine renklerle müzik notalarının değerlerini öğretiyor.
Öğretmenleri Hülya Orhan’la birlikte keyifli bir eğitim gören öğrenciler, hem müzik yapıyor, hem de renkleri müziğe uyarlıyor. Orhan açıklamasında, “Müziksel algının ve ifade becerilerinin geliştirilmesi adına, özgür hareket(el, kol, koordinasyonu) şarkı söyleme, beden perküsyonu sağlama ve drama türünden etkinliklere yer verilmekle beraber vurmalı enstrümanlardan yararlanılmaktadırlar” dedi.
Orhan konuşmasının devamında, “Müzik eğitiminin temel taşlarından birisi olan nota bilgisi, özellikle okul öncesi ve ilköğretim çağında, öğretimi/örgenimi ve çalışılması sırasında çocukların zorluk çektiği konuların başında gelmektedir” ifadelerine yer verdi. İKEM Koleji müzik öğretmeni Hülya Orhan konuşmasının sonunda, “Eğitim materyallerinin öğrenmeyi kolaylaştırdığı, hızlandırdığı, somutlaştırdığı ve kalıcı olmasını sağladığını düşünerek, nota öğretimine ve çalışmalarına renklerle, şekillerle daha eğlenceli bir hale getirerek nota değerlerini ve susları öğrendiğimizi düşünüyor ve bu eğitim modelinin çocuklara daha çok faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

Önceki İçerikFako teknolojisiyle gözünüze el değmeyecek
Sonraki İçerikReyhanlı’da mazot deposunda patlama
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.