Şeffaf yönetim mesajı..

kösem önerge
İskenderun Belediye Meclisi’nin ilk oturumu güzel görüntülere sahne oldu.
Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in yaptığı açıklamalar, yerel seçim sonrasında yeni döneme ilişkin hizmet stratejisinin ilk ipuçlarını vermesi bakımından önem taşıyor. En çarpıcı bölümü, ‘dayanışma ve şeffaflık’ ile ilgili sözleridir.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in muhalefete el verip, ‘İskenderun’un yararına önergeleriniz olursa, burada değerlendirmeye hazırız’ şeklindeki açıklamasını, CHP Grup Başkanvekili Gazenfer Dik takdirle karşıladı.
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Dönmez’in de, ‘Siyasi etiketimizi bir kenara bırakıp, İskenderun’un geleceği için birlikte fikir üretmeliyiz’ ifadesini önemsiyorum. Ayrıca;
MHP Grup Başkanvekili Muhittin Kara’nın ’Yanlışın karşısında olduğumuz gibi, memleketin çıkarlarına yönelik her adıma destek vereceğiz’ şeklindeki mesajını da unutmuş değilim.. Yerinde bir cümleydi..
Daha ilk gün yazdım.
‘Ortak akıl’la kazanan İskenderun olur!
AK Parti, CHP ve MHP’nin sergilediği bu ‘bütünlük’ refleksi, dilerim uzun soluklu olur. Kaldı ki, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in organ seçimlerinde esnek davranması, komisyonlarda 3 olan üye sayısını 5’e çıkarmak için iyi niyet yaklaşımında bulunması ‘şeffaflığın’ da göstergesi oldu.
Bugün encümende, imar komisyonunda, plan ve bütçede AK Parti dışında CHP ve MHP’nin de birer meclis üyesi bulunuyor.
Bu demek oluyor ki, belediyenin attığı her adımda muhalefetin haberi olacak..
Bu arada, mecliste kadın üyelerin çokluğu da dikkat çekiyor..
AK Partili Filiz Özçörekçi, CHP’li Gülden Özdemir, Fatma Korçak ve Müge Kılıç’la kadın ‘dayanışması’nın tüm güzelliklerini hissedebiliyoruz.
Dahası..
MHP’li Osman Çolak, CHP’li Müge Kılıç ve Hakan Ilgın gibi genç isimlerin varlığı, meclis çatısına, dinamik bir yapı kazandırıyor.
Genç demişken, AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Dönmez, Meclis üyeleri Bülent Özer, Reşat Çağlar ve Emir Selim Yazar’ın da yansıtacağı enerjiyi hesaba katarsak, tüm meclis üyelerinin hizmet hazırlığı içinde olduğunu söyleyebiliriz.
Nereden mi biliyorum? Anlatayım;
– Meclis bu yaz tatil yapmayacak.
Karar, oy birliğiyle çıktı. Meclis tatil yapmak yerine, planlanan projeler ışığında mesai yapacak.
Özetle;
Başkan Seyfi Dingil hem “koşan-terleyen”, hem de ekibini “koşturan” bir görev tanımı yaptığına göre, meclis üyeleriyle el ele veren bir belediye başkanı ile karşılaşacağımız anlaşılıyor.

Yılmaz Akpınar
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.