İşte birlik ve dayanışma!

esnaf yemek2
İskenderun Esnaf odaları Birliği tarafından düzenlenen birlik yemeği, tüm oda Başkanlarını, Belediye Başkanını bir araya getirdi. Her ay İskenderun’da bir oda tarafından düzenli olarak verilen sabah kahvaltısının daha genişi yelken kulübünde gerçekleştirildi. İskenderun Esnaf odaları birlik Başkan vekili Uğur Fırat tarafından gerçekleştirilen yemeğe İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Abdulkadir Teksöz, İskenderun, Belen Oda başkanları ile esnafın yönetim kurulu üyeleri katıldı. Oldukça samimi ve nezih bir ortamda gerçekleştirilen yemekte uzun süredir bir araya gelemeyenlerde yemek bahanesiyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadılar.
Gecenin açılış konuşmasını yapan İskenderun Birlik Başkanvekili Uğur Fırat, esnafa hizmetin gönül işi olduğuna dikkat çekip; “İşinizden, aşınızdan, ekmeğinizden fedakârlık ederek esnafa bir şeyler verecek isek bundan da mutluluk duyuyorum” gerçekten bu iş gönül işi biz burada ailemizde ve zamanımızdan çalarak topluma hizmet etmeye çalışıyoruz. Burada tüm esnaflarımızın sıkıntılarını çözmek için siyasetçilerde devlet kurumlarıyla bir araya gelmeye çalışıyoruz. Bundan sonra da bu tür etkinliklerimiz devam edecek dedi.
Esnafların yol gösterici olduğuna vurgu yapan HESOB Başkanı Kadir Teksöz ise, halkın talep ve arzusunu gerçekleştirmek isteyenlerin esnafları dinlemeleri gerektiğini söyledi. Esnaflara seslenip ‘siyasi görüşünüz ne olursa olsun bizler seçilmişlerle ikili ilişkilerimizi çok iyi tutmalıyız’ diyen Teksöz; “Birliğimizi, beraberliğimizi koruyacağız. Şehre yapılacak her türlü yatırıma da destek vereceğiz” şeklinde konuştu. HESOB Başkan Vekili Uğur Fırat’ı başarılı çalışmalarından ötürü teşekkür eden Teksöz; “Sağ olsun bizi hiç yormadı. Esnaf için gereken bütün girişimi bu bölge de sağladı” dedi. Kendisinin de bir esnaf ailenin çocuğu olduğunu ve yıllarca esnaflık yaptığını söyleyerek konuşmalarına başlayan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise, İskenderun’un yıllarca her türlü imkândan yoksun kaldığına dikkat çekip bu durumun esnaflar üzerinde olumsuz bir etki yarattığını ifade etti.
İskenderun’un 250 bin nüfuslu bir kasaba olduğunun altını çizen Başkan Seyfi Dingil; “Yıllardır iktidarla birlikte olamadık. Ama ilk defa 30 Mart seçimlerinde şeytanın bacağına kırdık. Bakanlar kurulu, devlet planlama arkamızda. Ben mazbatayı aldıktan sonra rozeti bıraktım. Bu noktada sizlerin desteğine ihtiyacım var. Esnaflar ile sürekli irtibat halinde olacağız” açıklamasına yer verdi. Öte yandan, Alışveriş Merkezinin üstüne köprülü kavşak kurulacağını müjdeleyen Başkan Seyfi Dingil, Alışveriş Merkezinin trafiğini rahatlatacaklarını ve kent merkezine kurulacak otoparklar ile halkı küçük esnaflara da yönlendireceklerini söyledi.
Sona eren konuşmaların ardından Belediye Başkanı Seyfi Dingil; İskenderun Esnaf Odaları birliği adına HESOB Başkanı Kadir Teksöz’e plaketini takdim etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.