İstanbul’da künefe şöleni!

künefe izdiham
“Hatay Günleri” etkinliği kapsamında Galatasaray meydanında dağıtılan 75 tepsi künefe izdihama yol açtı. Hatay’ı, İstanbul’da anlatmak, tanıtmak ve bilinirliğini arttırmak amacıyla düzenlenen “Hatay Günleri” etkinliği kapsamında Galatasaray Meydanı’nda vatandaşlara künefe ikram edildi.
Etkinlik kapsamında 75 tepsi künefe burada kurulan ocaklarda kızartılarak vatandaşlara dağıtıldı. Etkinlikte üzerinde ‘Barış’, ‘Hoşgörü’, ‘Sevgi’ ve ‘Hatay’ kelimeler yazılan künefelerle Hatay’ın toplumsal hoşgörüsü ve leziz tadıyla Hatay künefesinin tatlılığına dikkat çekildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği künefe dağıtımı sırasında adeta izdiham yaşandı.
Vatandaşlar bir yandan künefelerini yerken diğer yandan da yöresel kıyafetleri ve sempatik şiveleri ile dikkati çeken Antakya Kına Gecesi ekibinin birbirinden güzel türkülerini dinledi, halk oyunları ekibinin halayları ile de hoşça vakit geçirdiler.
Efsanevi güzel Defne ve ona aşık Apollon’u canlandıran gençlerin alanı renklendirdiği etkinlikte barış, sevgi ve hoşgörü adına yüzlerce balon gökyüzüne bırakıldı. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’inde künefeye şerbet dökerek vatandaşa dağıttığı etkinlikte vatandaşlar künefeyi çok beğendiklerini belirttiler.
Künefe şölenine, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’in yanı sıra Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü (MKÜ) Prof. Dr. H. Salih Güder, Hatay İlçe Kaymakamları, üç semavi dinin temsilcileri, oda ve borsaların, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, işadamları ile İstanbul’dan ve Hatay’dan çok sayıda vatandaş katıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.