AK Parti su bağlantı ücretlerini Büyükşehir’e taşıdı, CHP ret verdi

meclis toplantısıı (10)
30 Mart yerel seçimlerinin ardından şekillenen İskenderun Belediye Meclisi ilk oturumunu gerçekleştirdi. 19 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısına İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlık etti.
İlk oturumu açan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, meclis salonunda yeni dönem belediye meclis üyeleriyle tek tek tokalaştı.

SU KONUSU TAVSİYE NİTELİĞİNDE AK PARTİ OYLARIYLA BÜYÜKŞEHİRE TAŞINDI, CHP RET VERDİ
Meclisin açılış konuşmasını yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, ilk olarak su bağlantı ücretlerinin 100 TL’ye düşürülmesi yeni için öneride bulundu. İskenderun Belediyesi Eski Başkanı Dr. Yusuf Civelek tarafından içme suyu için su faturalarına ilave edilen 520 TL’de Başkan Seyfi Dingil tarafından tekrar meclise sunuldu. Alınan bu paranın eski aboneler için 100 TL yeni aboneler için 200 TL olması yönünde öneri sunan Başkan Seyfi Dingil, bunun sadece bir öneri olduğuna dikkat çekip karar mercisinin Hatay Büyükşehir Belediyesi olduğunu savundu. Alınan bu karara CHP Grup Başkanı Gazanfer Dik karşı çıkar iken İskenderun Belediyesinin söz konusu öneri için karar alma yetkisinin olmadığını savundu.

BU KENTTE ŞÖVENİSTLİĞE İZİN VERMEYECEĞİZ
Herkese eşit hizmet ve hakkaniyet çerçevesinde hizmet edeceklerini söyledi. İnsanlarımızın dini, dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun ayrımın asla yapılmayacağını üzerine basa basa vurgulayan Başkan Seyfi Dingil, “Bu kentte şövenistliğe izin vermeyeceğiz. Tek gayemiz; bu kente hizmet etmektir. 5 yıl boyunca İskenderun’un hak ettiği bütün yatırımları ve hizmetleri Allah’ın izniyle kazandıracağız. Mecliste parti hiç önemli değildir. Muhalefetinde önerisi olursa faydalanabiliriz. Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.
Daha sonra İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, belediye meclis üyeleriyle birlikte anıta çelenk koyarak saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızı okurken, akabinde ise Şehitliğe geçerek burada de şehitlerimiz için saygı duruşu, istiklal marşı okudular, hep birlikte dua ettiler.

Anıta çelenk sunma şehitlik ziyaretinin ardından Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve meclis üyeleri gündemdeki maddeleri görüşmek ve karara bağlamak üzere belediye meclisine geçtiler.

DİVAN KÂTİPLİĞİ
Meclisin birinci gündem maddesi olan Divan Kâtipliğine 2 adet asil üye için gizli oylama yapıldı. Oylama sonunda AK Parti’den Musa Saraçoğlu ve CHP’den Müge Kılıç Belediye Meclis Divan kâtipliğine seçildiler.

MECLİS BAŞKANVEKİLLİĞİ
Gündemin 2. sırasında bulunan Meclis Başkanvekilliği görevini yürütmek üzere 1. Başkanvekili ve Meclis 2. Başkanvekili gizli oylama yapılmak suretiyle seçildi. Yapılan gizli oylama sonunda 1. Belediye Meclis Başkanvekilliği görevine Abit Erol, 2. Başkanvekilliği görevine ise, Emir Selim Yazar seçildi.

ENCÜMEN
3. gündem maddesini oluşturan Belediye Encümeninde görev yapmak üzere 3 adet Encümen üyesinin yapılan gizi oylaması neticesinde Mehmet Dönmez, Fatma Korçak ve Muhittin Kara,

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU
Encümen üyeliği görevine seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine, Hıdır Güneş, Bülent Özer, Musa Sarraçoğlu, Gülben Özdemir ve Adnan İşler seçildiler.

İMAR KOMİSYONU
Yine yapılan gizli oylama neticesinde, İmar Komisyonu üyeliklerine Filiz Özçörekçi, Mehmet Başlak, Reşat Beyazıt, Hıristo Hakan Ilgın ve Bekir Bozdoğan yapılan gizi oylama ile seçildiler.

FESTİVAL TERTİP KOMİTESİ
Gündemin 7. maddesinde bulunan Festival Tertip Komitesinde görev yapmak üzere 7 adet üye belirlendi. Festival Tertip Komitesi üyeliklerine, Mehmet Dönmez, Reşat Çağlar, Reşat Beyazıt, Halit Akıncı, Ahmet Sarı, Hıdır Güneş ve Filiz Özçörekçi seçildi.
Gündemin diğer maddeleri ile ilgili komisyonlara havale edildi. Belediye Meclisi 11 Nisan Cuma Günü toplanmak üzere kapandı.

Önceki İçerikŞehit polislerimizin ruhuna Mevlid-i Şerif okundu
Sonraki İçerikMeclise büyük görev düşüyor!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.