Ak Parti Hatay İl Başkanı Süleyman Tenekecioğlu, ‘CHP, halkı yanıltmaya çalışıyor’

ak parti
Ak Parti Hatay İl Başkanı Süleyman Tenekecioğlu, “Hatay’da yerel seçim sonuçları, yasal işlemler sürerken ve tam olarak kesinleşmeden konuşmak halkı yanlış bilgilendirmek olur” dedi.
Tenekecioğlu, yerel seçim süreci bitmeden 30 Mart 2014 günü yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’ne yönelik özellikle CHP yöneticileri, adayları ve milletvekilleri tarafından yazılı-görsel basın ve sosyal medya üzerinden “yalan yanlış ve spekülasyonlarla dolu” çok sayıda yorum ve açıklama yapıldığını ifade ederek, “Bu açıklamalarla Hatay halkı yanlış bilgilendirilerek karşı karşıya getirilmeye çalışılmaktadır. Bu nedenle süreçle ilgili halkımızın doğru bilgilendirilmesi gerekiyor ve bu yüzden de bu açıklamayı yapma gereği duyduk” dedi.

BAZI İLÇE SEÇİM KURULLARINI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL
Tenekecioğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Yüksek Seçim Kurulu’ndan çıkacak kararla birlikte sürecin sonuçlanmasından ibarettir. Belirtilen yasal aşamalar herkes tarafından bilindiği halde tüm bu aşamalar kat edilmeden, kesin olmayan ilk veriler üzerinden yorum ve değerlendirmeler yapmak, sanki tüm yasal yollar tüketilip seçim sonuçları kesinleşmiş gibi beyanatlar vermek, toplumu irite etmeye ve seçim kurullarını baskı altına almaya yönelik girişimlerdir. İlk verilere göre iki parti arasındaki oy farkı 3 bin 889 iken, bu farkın CHP yöneticileri, adayları ve milletvekilleri tarafından 25-30 bin seviyelerinde olduğunun ifade edilmesi Hatay halkının yanıltılmaya çalışılmasıdır. Ak Parti olarak bugüne kadar yasal süreci takip ettik ve ilgili kurullara itirazlarımızı yapmakla iktifa ettik. Yalan yanlış bilgilerle halkımızı yanıltıcı ve irite edici beyanatlardan kaçındığımız gibi değerlendirme yapacak seçim kurullarına karşı kamuoyu baskısı oluşturacak tavır ve davranışlardan uzak durduk. Örneğin, CHP adayı ve milletvekilleri gibi il ve ilçe seçim kurulu başkanları ve üyelerini rahatsız edici bir şekilde randevusuz olarak ziyaret etmedik, sayım yapılacak olan kapalı spor salonu, Antakya Lisesi salonu gibi merkezlerin önüne kalabalıkları toplamadık. Seçim hukuku açısından ilçe seçim kurulları il seçim kurulu kararlarına uymak zorundadır. Buna rağmen, Türk demokrasi tarihinde ilk kez bazı ilçe seçim kurullarını anlamak mümkün değildir. Herkesi, bahsi edilen yasal süreçlerin sağlıklı işlemesini sağlayacak tutum ve davranışlarda bulunmaya davet ediyoruz.”

Önceki İçerikİSTANBUL’DA İSKENDERUN RÜZGARI ESİYOR
Sonraki İçerikKaymakam Özyiğit Paşa Karaca Öğretmen Lisesi’ne hayran kaldı
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.