Zihni Özdil, ‘Üyemiz Ali Rıza Yılmaz’ın şu an can güvenliği tehlikededir’

egitim birsen
Eğitim-Bir Sen Kırıkhan Temsilcisi Zihni Özdil; Kırıkhan Yatılı Bölge Ortaokulu’nda yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı. Açıklama şöyle;
Olayların bu noktaya gelmesine sebep olarak 1.dönem ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından 2 öğretmen hakkında açılan soruşturmadır. Soruşturmaya konu olan olay bir öğretmenin girdiği sınıflarda kendi dersinde kız ve erkekleri yan yana oturtması, buna uymayan itiraz eden öğrencileri notla tehdit etmesidir. Bunun üzerine öğrenci velilerinin BİMER ve İlçe Milli eğitim Müdürlüğüne şikayet etmeleri üzerine hakkında soruşturma başlatılmıştır. Kasım 2013 tarihinde meydana gelen bu olayla alakalı gerekli olan inceleme devam etmektedir. İkinci olarak diğer bir öğretmen hakkında İstiklal Marşı töreninde öğrenci dövmesi üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce soruşturma açılmıştır. Kasım 2013 tarihinde meydana gelen bu olayla alakalı da gerekli olan inceleme devam etmektedir.
Gerek Eğitim Sen gerekse Türk Eğitim Sen bu iki soruşturmanın sonucuna etki etmek için hedeflerine üyemiz olan okul müdürü Ali Rıza Yılmaz’ı koyarak tam bir karalama kampanyası başlatmışlardır. Hatay’ımızın en hassas konusu olan kardeşliğimize yönelik suçlamalar yapılarak üyemizi tamamen hedef olarak göstermişlerdir. Bu konuda hukuki yolların tamamına başvurulmuştur. Buradan da ilan ediyoruz; bu yalan haberler yüzünden Üyemiz Ali Rıza Yılmaz’ın şu an can güvenliği tehlikededir. Başına bir şey geldiği takdirde tek sorumlu Eğitim Sen ve gazetelerde haber yaptıranlardır.
4 yıldır o okulda çalışan üyemiz Okul Müdürü Ali Rıza Yılmaz; çalışkanlığı, dürüstlüğü, hoş görülü olması ve çalışma azmiyle 1 aylıkla ödül , 1 Başarı Belgesi, 8 Teşekkürle ödüllendirilmiş, şimdiye kadar hiç soruşturma geçirmemiştir. Atıl halde bulunan okul lojmanlarının iyileştirilmesi ve devleti kara geçirmesi dolayısıyla Bakanlık YİBO çalıştayına davet edilmiş, yaptığı çalışmalar diğer Yibo’lara örnek olarak gösterilmiştir. Yaptığı projelerden hem okulu hem de ilçemiz faydalanmaktadır. SODES Projesi ile yapılan SİNEMA SALONU sayesinde ilçemizin neredeyse tüm toplantıları burada yapılmaktadır. Neredeyse her hafta tüm okul müdürleri oraya gidiyoruz. Hiç bir sorunla karşılaşmıyoruz.
Meyve veren ağaç taşlanırmış. Şimdiye kadar okuluna projeler sayesinde 1.300.000,00 TL kazandıran üyemiz bu başarılı çalışmaları sayesinde geçen yıl Toplam Kalite Yönetimi alanında “Hatay’ın En Kaliteli Okulu” seçilmiş, başarılarını tescillemiştir.
Bu iddiaların tamamı yargıya intikal etmiş, Maarif Müfettişlerince İncelenmektedir. Yargıya intikal etmiş bir olayın hergün gazetelerde yalan yanlış haber yapılması, arkadaşların ne büyük bir hezeyan içinde olduğunu göstermektedir. Kardeşliğimizi kimse bozamaz. Hatay bir hoşgörü kentidir ve öyle devam edecektir. Kendi menfaatleri için bu kardeşliğimizi kaşımaya çalışanlara “insaf” diyor , bir kez daha düşünmeye davet ediyoruz.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.