Bekir Altan, ‘Biz halkımızı gönülden sevdik’

bekir altan
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan 4. dönem için Dörtyol’dan mazbatasını aldıktan sonra Payas Kültür Sarayı’nda vatandaşlara bir teşekkür konuşması yaptı. Başkan Altan “Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Yeni başkanlık dönemimiz şehrimize, memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Mazbatamızı aldık geldik. Her şeye rağmen huzur içinde bir seçim dönemi geçirdik. Ufak sürtüşmeler yaşansa da bu işin içinden alnımızın akıyla çıktık” dedi.

‘İNSANLARIMIZI İŞ SAHİBİ YAPTIK’
Başkan Altan konuşmasının devamında, “Biz; onlar bize taş atsa da biz çiçek atacağız, onlar bize yumruk sallasa da biz el sallayacağız dedik.
3. dönemi sadece ben değil siz de tamamladınız. Şimdi 4. dönemi gerçekleştireceğiz” dedi ve Başkan Altan’ı dinleyen bir vatandaş “Daha 5. dönem var Başkan” diye seslendi. Bunun üzerine konuşan Başkan Altan, “Hele bir 4. dönemimizde projelerimizi gerçekleştirelim. 5. Döneme bakarız. Bize siz hiç siyaset yapmıyorsunuz, hiç kimseyle pazarlığa girmiyorsunuz dediler. Ben de biz Allah rızası için böyle bir yola çıktık karşılığını verdim her zaman. Biz bu milleti gönülden sevdik. Biz seçimi bu milletin ak ve helal oyuyla kazandık. Hiç kimse bunun altında farklı şeyler aramasın. 15 yıldır siyaseti hizmet makamı yaptık. Ben 99’da belediyeye geldiğimde başkanın odasından başka hiçbir yerde klima yoktu. Müdürlerimizden personelimize kadar önce belediye için fiziki şartları düzeltmeye başladık. Ben geldiğimde belediyenin 17 tane hurda aracı vardı, şu anda 50 tane sıfır km aracımız var. Biz belediyeyi şişirme kadroyla 300 işçiyle devraldık. Şu anda 500’ü aşkın işçimiz var. İnsanlarımızı iş sahibi yaptık. Verdiğimiz hizmetler neticesinde onlarca dosyayla yargılandık. 99’da iş başına geldiğimizde insanlar bizden iş ve aş bekliyordu. Biz de insanlara iş verebilmek için özelleştirme yoluna gittik. Biz de önce temizlik işçilerimizle başladık ve 29 kişiyi işe aldık. Daha sonra park bahçe ve diğer hizmet bölümleriyle işçi alımlarımız devam etti” ifadelerine yer verdi.

‘HERKESE HİZMET İÇİN VARIZ’
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, binin üzerinde hastayı hastanelere taşıdıklarını anlatarak, “Bununla ilgili bir hatıramı anlatmak istiyorum. Bir gün Adana’ya giden bir hasta aracımıza bindim. Ben hastayla ve yakınlarıyla sohbet ederken bir hanımefendi yüzünü asıp sadece dışarı bakıyor. Bende onu sohbete katabilmek için sorular sordum, sohbete dâhil ettim. Sonrasında bir yakınım sana muhalif olanlara neden böyle davranıyorsun diye sordu. Ben de Allah rızası için bu yola çıktığımı dile getirdim. Anlatmak istediğim muhalif ya da değil, biz herkese hizmet vermek için varız. Ne bundan önce, ne şimdi ne de bundan sonra bir ayrım durumumuz söz konusu olabilir.
İskenderun’da, Dörtyol’da içme suyu yok arkadaşlar. Biz dağları delerek 40 km boru hattı döşedik. Payas’a kaynak suyu getirdik. Dörtyol’un arıtma tesisi yok. Hatay’da 4 tane arıtma tesisi var. Bunların 2 tanesi Payas Belediyesi’ne ait. Bunları neden mi anlatıyorum? Bizim bütçemizle diğerlerinin ki bir değil. Biz bu hizmetleri belde belediyesi bütçemizle gerçekleştirdik. Biz belde ve ilçe belediyelerini kendimize rakip görmüyoruz. Biz kendimizi il belediyeleriyle kıyaslıyoruz. Çünkü verdiğimiz hizmetler ortada. Örneğin İzmir’de hala arıtma tesisi yok. Kordonda kokudan yürüyemiyorsunuz. Hangi partiden olursa olsun her belediye başkanının hizmet etme gibi bir zorunluluğu var. Bu hizmeti benim partimden de bir başkan yapmazsa ben onu da eleştiririm” diye konuştu.

‘SÖZÜMÜZÜ TUTACAĞIZ’
Başkan Bekir Altan son olarak, “Başbakanımıza ve Adalet Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Payas’ı ilçe yaptılar. Biz hastane yapımı ve TOKİ evleri için insanımıza söz verdik. Bunların yerine getirilmesi için olanca gücümüzle çalışacağız. Seçimi kazanmakla alakalı bir kaygımız yoktu. Bizim en yüksek oyu alıp hizmetleri sağanak şeklinde yağdırmak gibi bir kaygımız vardı. Önce dönemimizin gereğini gerçekleştirelim. Biz 5 yıl içinde 30 projeden bahsettik. Fakat biz 30 projeden fazlasını gerçekleştireceğiz” dedi.
Başkan Altan konuşmasını bitirdikten sonra belediyeye gelerek tebrikleri kabul etti ve vatandaşlarla makamında sohbet etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.