Yabancı konuklar tarihi güzelliklere hayran kaldı

konuk1
Dörtyol Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Avrupa Birliği Comenius Programı kapsamında yürüttüğü “SAĞLIK İMPARATORLUĞU VE SİHİRLİ BAHÇE” projesi dahilinde geçtiğimiz hafta cumartesi gününden itibaren İtalyan, Macar ve Romen konuklarını ağırlıyor.
Cumartesi günü ülkemize gelen 24 kişilik ekibi Adana Havaalanında karşılayan Dörtyol Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdiresi Nazan Solak ve Müdür Yardımcısı Yaşar Faik Akkoyun İtalya’dan dört, Macaristan ve Romanya’dan gelen 10’ar kişilik misafirlerini ilk gece Fourway Otelde ağırladı.
Pazar günü ekip halinde Antakya ve Samandağ ziyaretleri gerçekleştirildi. Sen Piyer Kilisesi başta olmak üzere Hatay’ın tarihi ve turistik mekanlarını gezen ekip aynı gün dönüş yolunda Payas’ta bulunan Sokullu Külliyesi’ni ve Payas Kalesini, akşam saatlerinde de Atatürk Evi ve İlk Kurşun Müzesini ziyaret ettiler.
Dün sabah ziyaretlerine İlk Adım Anaokulunda başlayan yabancı konuklar daha sonra Dörtyol Anadolu Sağlık Meslek Lisesine geçerek burada incelemelerde bulundular.
Okulda uygulamalı yapılan eğitimlere katılan yabancı konuklar daha sonra okul bahçesindeki “Fairy Garden – Sihirli Bahçe” yi gezdiler. Okul Aile Birliği tarafından hazırlanan ikramların sunulmasından önce Nazan Solak yapancı konuklarına hediyeler takdim ederken, Romanya’dan gelen ekip ise Nazan Solak’a yöresel kıyafetlerinden hediye etti.
Dört günlük programları bu gün sonlanacak olan ekip Hatay’da edindikleri izlenimlerle ülkelerine dönecekler.

Önceki İçerikSilahlı Asker Oyunları
Sonraki İçerikBoks Şampiyonası başlıyor
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.