Türk Metal ‘tek yürek’; ‘Kavun satarız, karpuz satarız, Metin Önde’yi satmayız’

METİN ÖNDE (3)
Türk Metal Sendikası Bölge Sorumlusu Metin Önde, örgütlenme çalışmaları kapsamında istişare toplantılarını sürdürüyor. Yoğun bir kalabalığa hitap eden toplantı, birlik ve beraberlik mesajlarının verilmesi ile devam etti. Çok kısa bir süre önce Türkiye genelinde gerçekleşen yerel seçimler hakkında fikir beyan eden Önde, “Seçimlerin ilimize, ilçemize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Seçilen arkadaşımız Seyfi Dingil ve ekibi bu memlekete hizmet amacıyla yola çıkacaktır, şimdiden başarılar diliyorum” dedi. Ardından konuşmasını sendikal mücadelelerine yönlendirerek sürdüren Önde, “Yol arkadaşlarım ve ben menzile ulaşmak için tüm gücümüzü sarf ediyoruz emin olun sona yaklaştık mücadelemiz hak için emeğin ve emekçinin çocuklarının yüzünün gülmesi içindir” dedi.
Ereğli’de ki toplu sözleşmeleri yeniden gündeme taşıyan Önde, sözleşme örneğini işçilere göstererek, “Birinci yıl için tüm işçiler saat ücretlerine 2 lira 25 kuruş zam aldı. Sosyal haklarda yıllık yüzde 15 zam aldı. Toplamda baktığımızda sosyal haklar ve ücret artışları ortalaması yüzde 25’lere temayül eden bir fark aldılar” dedi. Ereğli’de imzalanan toplu sözleşmenin doğru örnek olduğunu belirten Önde; eşit işe, eşit ücretin anayasal bir hak olduğuna dikkat çekti. Erdemir’in yaptığı sözleşmenin aynısını burada yaşama geçireceklerini kaydetti. ‘Ve biz bu hakkı söke söke alacağız” dedi. ‘TEHDİTLER SÜRÜYOR’ Önde, konuşmasında son yaşanan olaylara değinerek “Ali Cengiz Gül, ‘çalışanları işten atarız’ sözü ile yıldırmaya çalışıyor. Son altı aydır aynı cümlelerle işçilere yıldırma politikası uyguluyor. İşte sizlere en son örneği Muzaffer Karaçal, kardeşime ‘1 Nisan’da bu kapıdan içeri giremeyeceksin’ şeklinde gözdağı vermişler bakın söylenen tarihi geçtik ve Muzaffer hala aramızdadır. Merak etmesin vakti geldiğinde Cengiz Gül, kendi kendini bu kapıdan dışarıya atacaktır” diye konuştu. Gücümü sizden alıyorum sözleri ile konuşmasını sürdüren Önde’ye işçiler sık sık tezahürahatlar yaparak ‘karpuz satarız kavun satarız ama metin Önde’yi satmayız’ dediler.
METİN ÖNDE (2)
‘BİZ BU YOLA ÇIKARKEN SÖZ VERDİK’
“Biz bu yola çıkarken hepinize söz vermiştim” diyen Önde, “Eğilmeyeceğiz eğdirmeyeceğiz demiştik, aynı biçimde yürüyoruz biz yarınlarda yetkiyi aldığımızda bu gün seçtikleri tüm şube kadrolarını değiştirmeye gidecekler. Bu gün şube başkanıyım diyerek oyuna alet olanlara sesleniyorum. Ali Cengiz Gül ün yetkisi gittiğinde acaba siz akıbetinizi görebiliyor musunuz?”
METİN ÖNDE (3)
‘METİN ÖNDE’Yİ İŞTEN ATTIRIRSAM’
Önde konuşmasında “Malum kişinin işçisini kandırdığı aşikârdır. Çünkü şu an itibarı ile yetki sayısını kaybetmiştir. Gücü bitti sığınacağı liman kalmadı korkutarak bir sonuca varmaya çalışıyor ancak benim emekçim o korku dağlarını çoktan aşmıştır” dedi. Ali Cengiz Gül yaptığı bir konuşmada Metin Önde’yi işten attırırsam kahraman olur demiş. Oysa ben zaten kahramanım” yanıtını veren Önde, “Ben işçinin gönlüne girerek en büyük hazineye zaten sahip oldum. Bu bitişin işaretleridir çekip gitmekten başka çareleri kalmamıştır. Çelik İş’te bulunan kardeşlerime sesleniyorum gelin güvenli limana demir atın kapımız hepinize açıktır. Hangi sendika da olursa olsun bizim hiçbir zaman işçi kardeşlerimizle sorunumuz olmamıştır. Çelik İş deki kardeşlerime söz veriyorum şu anki Türk Metal üyeleri ile eşit haklara sahip olacaklar ve aynı tarihte başvurmuşlar gibi ücretlerdeki ara fark haklarını da alacağıma söz veriyorum. Biz insanlara gönlüne göre yaklaşıyoruz görüşüne göre değil. 3 Ağustos günü zaferin başarısını hep birlikte yaşayarak göreceğiz” şeklinde konuştu.

Önceki İçerikKaymakam Özyiğit, Başkan Seyfi Dingil’e ‘Hayırlı Olsun’ dedi
Sonraki İçerikGÜVEN VE İSTİKRARIN ÖNÜNE GEÇEMEYECEKSİNİZ
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.