CHP ve MHP’nin itirazlarına ret

kösem itiraz
Buluttepe’de oy pusulalarında MHP’nin ambleminin yer almadığı yönündeki CHP ve MHP’nin itirazı, İlçe Seçim Kurulunca rededildi.
Öğrendiğim kadarıyla, sandık görevlileri böyle bir ayrıntının varlığını tutanaklara işlememiş. Böyle olunca da itiraz havada kaldı.
Zaten dün, bu itirazın somut delile dayanmadığını yazmıştım.
Ancak, bu itirazdan en çok ümitlenen Yusuf Civelek oldu..
Kendisine oy verenlere bir teşekkür konuşması bile yapmayan Civelek, göreve geldiği 2009’da esnafa olan borç ödenirken, “Şehrin namusunu temizledim” diyerek, Mete Aslan’a atıfta bulunmuştu. Mete Aslan da o vakit, bu söyleme tepki gösterip, Civelek’e ağır ithamlarda bulunmuştu..
Kaldı ki daha bir kaç hafta önce ‘birleşme’ dedikoduları üzerine “Ben kimseye yatmam, 30 Mart’ta onlar kucağıma yatacak” sözleriyle tepki toplayan Mete Aslan’la, MHP’nin oyları nereye kaydı diye düşünmek gerek..
Görüyorum ki, ‘kaybedenler kulübü’, birbirlerine öfkeyle bakan bu iki insanı normalleştirmiş.. İnsan kaybedince, sinirleri gevşiyor demek ki!
Bu arada, CHP ve MHP seçim sonuçlarından ders çıkarırlar mı bilinmez..
Ama MHP, kalesi olan Esentepe ve Dumlupınar’ı kaybetti..
CHP’de zaten beldelerden ve tepelerden umduğunu bulamadı..
Bence hazır kol kola girmişken; sonuçlara itiraz etmektense, nerede hata yaptıklarının sorgulama vakti gelmiştir.. Bundan sonra tüm siyasiler İskenderun’un geleceğine kafa yorsalar, daha hayırlı olur diye düşünüyorum..

Yılmaz Akpınar
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.