Bonus Hoca İkemliler’le buluştu

ikem1
Bonus Hoca olarak tanınan Eğitim Uzmanı Süleyman Beledioğlu, İKEM Koleji Ortaokul, Anadolu Lisesi öğrenci ve velilerle bir araya geldi.
İKEM Konferans Salonu’nda Eğitim Uzmanı Süleyman Beledioğlu (Bonus Hoca) ortaokul ve Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik “Sınav Stresi ve Motivasyon” semineri düzenledi.
Sabah 9’da ortaokul öğrencilerine, ardından Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlenen “Sınav Stresi ve Motivasyon” konulu seminerde Süleyman Beledioğlu konuyla ilgili şu bilgileri verdi;
“Derse bir gün öncesinden konu hakkında 15 dakika ön çalışma yaparak gitmenin dersin öğrenilmesini arttırmaktadır. Ayrıca akşamları yapılacak olan 15 dakikalık konu tekrarları kalıcı öğrenmeyi sağlamaktadır.”
Bonus Hoca ayrıca, İKEM Anadolu Lisesi öğrencilerine YGS ve LYS arasındaki farklarına ve bu iki sınava nasıl çalışılması gerektiği, etkili ve verimli ders çalışma yöntemleri, motivasyon, stresle başa çıkma konularında öğrencilerine slaytla görsel bir sunum gerçekleştirdi. Konuyla ilgili Beledioğlu, “YGS soruları yoruma dayandığını aslında YGS çalışmaları veriminin LYS’de gösterecektir. Çünkü LYS soruları yorumdan uzak direk olarak bilgiyi ölçen sorulardır. YGS’deki başarı sıranız LYS’de daha iyi olacaktır. Geçmişte bunun örnekleri mevcuttur. Örneğin, YGS’de 20-25 bin sıralaması olan bir öğrenci LYS’den sonra başarı sıralaması 8-10 binlerde olabilmektedir. YGS çalışmaları bol soru çözümüne dayanmaktadır. LYS çalışmaları ise çok soru yerini çok tekrar almaktadır. Tekrarlardan sonra sorulara geçilmelidir” dedi.
Beledioğlu son olarak, başarının şartlarından bir tanesi de öğrencilerin hedeflerinin olması gerektiği bu hedeflerin içsel hedefler olması ve ulaşılabilir, mantıklı hedefler olması gerektiğini söyledi. Akşam saatindeki velilere verilen konferansta Beledioğlu “Sınav Öncesi Aileler Ne Yapmalı?” konusunda İKEM’li velileri slayt gösterileri ve sunumuyla bilgilendirdi.
Seminer sonunda Özel İKEM Kurucusu ve Genel Müdürü Levent Hakkı Yılmaz tarafından öğrencilere ve velilere vermiş olduğu değerli bilgilerinden dolayı çiçek takdim ederek teşekkür etti.
ikem2

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.