Kaymakam Özyiğit: “Konu bilgi olunca aklımıza ilk gelen kütüphanedir”

kütüphane (2)
50. Kütüphaneler Haftası nedeniyle İskenderun Halk Kütüphanesi’ne giden İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, burada hem kitapları incelediler, hem de kütüphaneyi sıkça kullanan vatandaşlarla sohbet ettiler.
Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen törende konuşan İskenderun Kaymakamı Hasan Özyigit, “Konu bilgi olunca ilk aklımıza gelen kütüphanedir. Kütüphanelere bu anlamda bakıldığı zaman çağın gereklerine göre altyapısının ve donanımının olduğunu görebiliyoruz. Özellikle bilgisayar ve internet bağlantısı harikulade. Bu noktada Halk ve Çocuk Kütüphanemiz her türlü donanımı ile İskenderun halkına yeterli hizmeti vermeye hazırdır. Dolayısı ile kütüphanelerin yaşam merkezimiz haline gelmesi noktasında her türlü çaba içerisinde olmamız gerektiğine inanıyorum”
İskenderun Halk ve Çocuk Kütüphanesi Müdürü Leyla Harika Yaman ise, “50. kütüphaneler haftasının amacı, Türkiye’de halk kütüphanesinin ve kütüphaneciliğin ulusal kültür politikamızdaki yerini anlatmak, her yaştaki, toplumun her katındaki vatandaşına kitap sevgisini, okuma alışkanlığını aşılamak; kitaplıklarımızın fırsat eşitliği esaslarına göre yaygınlaşmasını sağlamaktır. Bunların yapılabilmesi için halkla devletin el ele, yan yana hareket etmesini gerçekleştirmek gerekir. Memleketimizin kültürel, ekonomik ve sosyal kalkınmasında cehaletin yok edilmesinde önemli bir görev üstlenen Halk kütüphanelerinin, çağdaş bir seviyeye ulaşabilmesi için gerekli ilgiyi göstermemizi temenni ediyorum” diye konuştu.

Önceki İçerikİbrahim Yaran, ‘57 yıllık hasret bitti, şimdi hizmet zamanı’
Sonraki İçerikİskenderun Belediye Meclisi şekillendi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.