Yeni Arkeoloji Müzesi büyülüyor

vali müze
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, protokol üyelerine Maşuklu beldesinde yapımı devam eden ve önemli bir kısmı bitme aşamasına gelen yeni Arkeoloji Müzesi’ni tanıttı. Programa Vali Lekesiz’in eşi Zehra Lekesiz, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Hatay Baro Başkanı A.Sinan Akgöl, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ile protokol eşleri katıldı.
İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ümmühan Eryurt ve Antakya Arkeoloji Müzesi Müdürü Nilüfer Sezgin’in sunumları eşliğinde müzeyi gezen protokol üyelerine Vali Lekesiz de müze ile ilgili bilgiler verdi.
Lekesiz, 32.754 metrekare inşaat alanına sahip olan, 4 kısım ve 15 bloktan oluşan Arkeoloji Müzesi’nin, yaklaşık 5 bin metrekarelik mozaik sergileme alanı ile dünyanın en büyük arkeoloji müzesi olacağını, aynı anda 800 ila 1000 kişinin ziyaret edebileceği müzenin, tarihe merak duyan herkeste derin bir heyecan uyandıracağını ve ilimizin turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi.
Lekesiz, M.Ö. 40 binli yıllardan başlayarak, geçmişe ışık tutan tarihi eserlerin kronolojik bir sıralama ile ziyaretçilere sunulacağı müzede tarihe yolculuk yapılacağını ifade ederek, “Hatay onlarca uygarlığa ev sahipliği yapmış bir il. Bunun beraberinde getirdiği güzellikleri ve tarihi değerleri var. Hatay’ın tarihini inceleyelim dediğimizde esasen insanlığın tarihi karşınıza çıkıyor. İşte ziyaretçiler bu müzede insanlığın tarihine de bir yolculuk yapacak” dedi.
Müzenin önemli bir kısmının bitme aşamasına geldiğini, tamamının ise 2014 yılı sonunda hizmete gireceğini hatırlatan Lekesiz, “Tamamlandığında bu müzeyi gezmek en az bir gününüzü alacak. Sınırlı sergileme alanı açısından eski arkeoloji müzesinde sergilenemeyen ya da sergileme alanımız yeterli olmadığı için toprak altında çıkartılmayı bekleyen mozaikler de burada ziyaretçilerle buluşturulacak” diye konuştu. Müzeyi büyük beğeni ve ilgi ile gezen protokol üyeleri ve eşleri de, yeni arkeoloji müzesinin dünyanın sayılı müzeleri ile yarışabilecek seviyede olduğunu ifade ederek, müzeyi gezerken adeta tarihe yolculuk yaptıkları hissine kapıldıklarını ifade ettiler. Protokol üyeleri müzenin ilimize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Önceki İçerikİskenderun evladına sahip çıktı!
Sonraki İçerikReyhanlı’ya 21 yaralı geldi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.