TÜRK METAL 1 MAYIS’TA YETKİ SAYISINI AÇIKLIYOR

metin önde
Türk Metal Sendikası Bölge Sorumlusu Metin Önde ve yol arkadaşlarından, İsdemir Genel Müdürü Recep Özhan’a ‘Geçmiş Olsun’ Ziyareti..
Geçirdiği gribal enfeksiyondan dolayı evinde istirahat eden İsdemir genel Müdürü Recep Özhan’a Türk Metal Sendikası Bölge Sorumlusu Metin Önde, yol arkadaşları eş ve çocukları ile birlikte kalabalık bir gurup halinde geçmiş olsun ziyaretinde bulundular. Ziyaretçileri İsdemir Genel Müdürü Recep Özhan ve eşi karşıladı.
Başkan Önde, geçmiş olsun dileklerini iletirken bir grup çocukta Özhan’a geçmiş olsun çiçeği sundular.
Rahatsızlığı nedeniyle geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Türk Metal Sendikası üyelerine ve ailelerine teşekkür eden Özhan, ‘Sizi görmekten onur duydum. Hepinize teşekkürlerimi iletiyorum’ şeklinde konuştu.
metin önde1
‘İNSAN KARDEŞİNİ KOVAR MI?’
Ardından Özhan’a çiçek veren küçük kız çocuğu ‘babam sendika değiştirdi diye işten atılır mı?’ diye sordu. Müdür Recep Özhan, ise geçmişte söylediği sözlerin benzerini tekrar etti. Özhan, ‘Biz sendikasına göre insanları yargılamıyoruz. Ne demiştik evine helal ekmek götüren herkes bizim kardeşimizdir. İnsan kardeşini kovar mı?’ diyerek çocukları tek tek öptü ve teşekkürlerini iletti.

ÇAY MOLASI
İsdemir genel müdürü Özhan, geçmiş olsun ziyaretinin ardından Metin Önde ve yol arkadaşlarıyla Yunus Emre Çay Bahçesi’ne geldiler. Burada Sendikal faaliyetlerine yönelik bir konuşma yapan Önde, ‘Genel Müdürümüzü duydunuz evine helal lokma götüren herkes bu fabrikada çalışmayı hak eder’ dedi. Önde konuşmasının devamında, “Geçmişi biraz hatırlayalım istiyorum, şube başkanı olduğum gün çelikhanede bir konuşma yapmıştım. Bundan sonra emek hırsızlarına sahip çıkmayacağım demiştim. Bu fabrikada 800 tane ağır ve çalışamaz raporu olan kişi vardı. Daha sonra bizim gayretlerimizle 140 bine gerilemişti. Bu da neyi gösteriyor? Bu fabrikada bir takım insanlar emek hırsızlığı yapıyordu. Bu emek hırsızlarına sahip çıksaydık gerçekten alın teri ile çalışanlara sahip çıkmakta zorlanırdık” dedi..

‘ERDEMİR EN İYİ ÖRNEKTİR’
‘Türk Metal Sendikası ailesi güçlü ve büyük bir ailedir, 170 bin kişilik bir güçten söz ediyorum. İşte son Erdemir’le yapılan sözleşme ortadadır’ sözlerine vurgu yapan Metin Önde konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yaklaşık 670 TL birinci yıl için, ikinci yıl için enflasyon, artı % 1, üçüncü yıl için enflasyon, artı % 1, sosyal haklarda % 15 artış sağlanacak ciddi rakamlara ulaşan bir noktaya geldiler. Bu gün ereğlide bizim emsallerimiz olan çalışanların cebine giren para en az 5200 TL ile 7500 TL arasında değişiyor. Bu kadar güçlü bir yere ulaştılar bizimde mücadelemiz çocuklarımıza en iyi hayatı sunabilmek, Ereğli deki kardeşlerimiz gibi daha insana yakışan, emeğe yakışan bir hayat sağlayabilmek .Emekliliğinizde yine emeğinize layık bir hayat sunabilmektir. Sendikal mücadelemize başlayalı yani altı aydır mücadelemizde bir tek emekçimize zarar gelmemiştir. Bundan sonra da gelmeyecektir. OYAK yönetimi ve genel müdürümüzün söylediği gibi bu fabrikada evine helal lokma götüren insanlar çalışmayı hak eder. Zaten ilk günden itibaren yönetim demokratik duruşumuzu devam ettireceğiz demişlerdi ben buradan İsdemir Yönetimine ve Genel Müdürümüz Recep Özhan’a teşekkürlerimi iletiyorum.”

‘HASTALIKTAN RANT ELDE ETMEYE ÇALIŞTILAR’
Konuşmasını Recep Özhan’ın hastalığı ile sürdüren Önde, “Malum Sendika, Genel Müdürün hastalığından bile rant elde etmeye çalıştı. İnanılmaz hikâyeler duyduk genel müdürün çok ağır hasta olduğunu ve hatta yerine İsmail Özçakmak’ın getirileceği yalanlarını bile uydurdular. Oysa Genel Müdürümüz Recep Özhan, Pazartesi görevinin başında olacak” diye konuştu.

‘1 MAYIS’TA YETKİ SAYIMIZI AÇIKLIYORUZ’
Önde, emekçilere hitaben yaptığı konuşmada, “Malum sendika ve yönetiminden yani bu omurgasızlardan korkmayın, çekinmeyin. Ben gücümü sizden alıyorum bu güçle gönül kervanımızı menzile ulaştıracağız. Türk Metal Sendikası için, 1 Mayıs miladi bir tarih olacak ve yetki sayımızı açıklayacağız. Biz burada yeterince güçlüyüz, gücümüzü nezaketli duruşumuzdan alıyoruz, gücümüzü adam gibi dururken, genel müdüre hakaret edip sonra karşısında takla atmadığımız için alıyoruz” şeklinde konuştu.

Önceki İçerikMehmet Çardak; “CHP Hatay örgütü toptan istifa etmelidir”
Sonraki İçerikCHP, Büyükşehir’de hiç rahat değil!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.