Seyfi Dingil, İskenderun’u iktidara taşıdı!

seyfi dingil (6)
İSKENDERUN’DA ‘AK’ SAYFA..

Uzun yıllar İskenderun’da iktidarla bütünleşemeyen AK Parti, sonunda İskenderun Belediyesi’ne AK Parti bayrağını dikti. AK Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Seyfi Dingil, 52 bin 347 oy alırken, CHP adayı Yusuf Civelek, 48 bin 110 aldı. Bu sonuçlarla İskenderun’un yeni belediye başkanı Seyfi Dingil oldu.
AK Parti çok istediği İskenderun Belediyesi’ni Seyfi Dingil ile kazandı.
Son ana kadar büyük çekişmelerin yaşandığı İskenderun’da 30 Mart yerel seçimleri ipi göğüsleyen taraf 52347 oy ile AK Parti oldu. Beldelerin ve tepelerin gücüyle sandıkta etkisini ve gücünü gösteren AK Parti, uzun yıllar sonra İskenderun’da iktidar ile buluştu. CHP’ye yaklaşık 4 bin oy fark atan AK Parti, Seyfi Dingil ile tarih yazdı.
Oy verme işleminin bitmesinin ardından başta Seyfi Dingil olmak üzere tüm ilçe teşkilatı ilçe seçim kurulundan gelecek sonuçları merakla beklemeye başladılar. İlk verilere göre CHP seçimi önde götürüyordu. İlerleyen saatlerde heyecan ve tansiyon git gide artarken, farkta azalmaya başladı. Herkes merakla sonuçları beklerken, beldelerden ve İskenderun’un tepe mahallelerinden gelen seçim sonuçları tüm AK Partililer arasında büyük bir sevince neden oldu.

İLÇE BİNASI BAYRAM YERİNE DÖNDÜ
Nitekim sandıkların çoğunun açılması ve sonuçların açıklanmasının ardından AK Parti İskenderun İlçe Teşkilatı adeta bayram yerine döndü. Gelen her sonuçlar AK Parti lehine işlerken, Belediye Başkan Adayı Seyfi Dingil, sonuna kadar soğukkanlılığını korudu ve tam sonuçların açıklanmasını bekledi. 547 sandığın açılmasının ardından AK Parti CHP ile aradaki farkı açarak seçimi kazanmasını bildi. Parti ilçe teşkilatına gelen binlerce insan seçim zaferini yeni başkanları Seyfi Dingil ile kutlamaya başladı.

BELEDİYEMİZ HERKESE AÇIK OLACAK
Sonuçların açıklanmasının ardından Seyfi Dingil, omuzlara alınırken, ortaya çıkan tablo görülmeye değerdi. Seyfi Dingil, ilçe binasında tek tek tebrikleri kabul ederken, kendisiyle birlikte bu sevinci yaşayan partililere ilk açıklamasını yaptı.
Herkese eşit mesafede olacağını kaydeden Seyfi Dingil, İskenderun’un iktidarla buluşması ile arttık hizmetlerin tek tek geleceğini ifade etti. Belediyenin herkese açık olacağın kaydeden Seyfi Dingil, Çarşamba günü mazbatayı aldıktan sonra coşku ve sevinç içinde bu mutluluğu tüm partililer ile birlikte kutlayacaklarını belirtti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.