İskenderun’da ilk Japon klası tekne imalatı yapılacak

İskenderun Sarıseki Beldesinde, yeni faaliyete geçen İskenderun Tersanesi, ilk siparişini yine İskenderun’a ait yerel bir su altı hizmetleri firması olan, Çağan Dalgıçlık Ltd.Şti. firmasından almıştır.

Proje çalışmaları Seta Dizayn firması tarafından tamamlanan iş teknesi, İskenderun Körfezindeki limanların, termik santrallerin, kıyı tesislerinin ihtiyaçları ve Çağan Dalgıçlık Ltd. Şti. firmasının yıllara dayanan deniz inşaat tecrübesi dikkate alınarak tasarlanmıştır.

iskenderuntersane

20 metre boyunda ve 7.20 metre genişliğinde olacak iş teknesi, 2 x 450 HP güce ve deniz inşaat işlerine uygun özel vinç sistemine sahiptir.

İş teknesine ayrıca monte edilecek, ar-ge çalışmaları devam eden özel tasarım air lift sistemi, bölgedeki kıyı tesislerinin ve enerji santrallerinin su altındaki boru hatlarının yapımında, su altı  kazı işlemlerinde çok hızlı ve işlevsel bir hizmet verecektir. Yeni nesil çevreci ekipmanlar kullanılarak inşa edilecek iş teknesi uluslararası geçerliliğe sahip klas sertifikalarına sahip olacaktır.

iskenderuntersane 2

Bölgede tekne imalatı konusunda da örnek olacağını, hem tersanemizin hem de bölgede bu tarz iş yapmak isteyen firmaların önünü açacağını düşündüğümüz iş teknesi yaklaşık 5 ay süresinde bitirilip suya indirilecektir. Yerel tekne imalat imkanı ve yerel sipariş olması İskenderun’da tekne imalatının ve tersane sektörünün gelişimi açısından son derece önemlidir.

Bundan böyle limanlar deniz inşaat ekipmanlarını ve iş teknelerini, İskenderunlu balıkçılar balıkçı teknelerini, turizmciler gezi teknelerini yerel olarak kısa mesafede yaptırabileceklerdir.

İskenderun Körfezinde başta denizcilerin ve tüm limanların, üretime ve deniz inşaatlarına katkısı olacak projeleri manevi olarak desteklemeleri her şeyden önce kendi menfaatlerinedir.

iskenderuntersane 3

Bizlere ilk siparişi veren Çağan Dalgıçlık Ltd.Şti. firmasına, tersane kurulumu ve tekne imalatı konusunda bizleri destekleyen teşvik eden

İskenderun  Deniz Ticaret Odasına ve değerli üyelerine teşekkür eder, İskenderun’a  yeni bir sektör kazandırmayı ümit ederiz.

Saygılarımızla.

 

Yılmaz Kurt

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi

Genel Müdür

 

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.