KOSGEB destekli projelere % 1 faiz ile kredi

kosgeb
Başvurusu KOSGEB tarafından kabul edilerek desteklenmesi hususu karara bağlanan işletmelerin finans ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, 15 banka ile protokol imzalandı.
KOSGEB tarafından sağlanan, KOBİ Proje Destek Programı, Tematik Proje Destek Programı, İşbirliği – Güçbirliği Destek Programı, AR-GE İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı ve Girişimcilik Destek Programları’na başvuruda bulunan, işletmeler, KOSGEB ile protokol imzalayan bankalardan % 1 gibi çok cüzi bir faiz ile kredi kullanabilecek.
Bankalar ile KOSGEB arasında yapılan protokolün işletmelerin finansmana erişimlerini kolaylaştırmak ve projelerini iş planında belirtilen zamanda tamamlamalarına yardımcı olması açısından önem arz ettiğini belirten İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz “Bankalar ile KOSGEB ve Kredi Garanti Fonu A.Ş tarafları arasında 05/11/2013 tarihinde “Eş Finansman Kredi Programı Protokolü” imzalandı. İlgili Protokol kapsamında 01.01.2014 – 30.04.2014 tarihleri arasında protokole esas olmak üzere uygulanacak faiz/kar payı % 1 olarak belirlendi. İşletmelerin ilgili Protokol kapsamında kullanacakları kredilerde; KOSGEB Destek Programları kapsamında projeleri onaylanarak desteklenmesi karara bağlanan işletmeler, söz konusu Protokol’ün imzalanmasından önce dahi olsa, halen devam eden ve/veya tamamlanmış olan projeleri de kapsayacak şekilde talep etmeleri halinde, Eş Finansman Kredisi için ilgili protokole taraf Banka şubelerine başvuruda bulunabilecekler. Bankalar, Projelere sağlayacağı eş finansman oranını belirlemekte serbest olacak” dedi.
Kredi kullanımına ilişkin faiz ve kredi kullanımı ile ilgili masrafların yararlanıcı işletme tarafından karşılanacağına dikkat çeken, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz “Protokol çerçevesinde, işletme kullanacağı Eş Finansman Kredisi için Banka’ya, asgari tutarlarının altında kalmamak üzere % 0,4 hizmet masrafını ve ipotek alınması halinde ise, bankanın ekspertiz masrafını peşin olarak ödeyecek. Eş Finansman Kredi Programı Protokolü aksi belirtilmediği sürece 31.12.2015 tarihinde sona erecek” şeklinde konuştu.
Akbank T.A.Ş., Albarakatürk Katılım Bankası A.Ş., Anadolubank A.Ş., Burganbank A.Ş., Denizbank A.Ş. Finansbank A.Ş., ING Bank, Şekerbank T.A.Ş., T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Garanti Bankası A.Ş., Türkiye İş Bankası A.Ş., Türk Ekonomi Bankası A.Ş., Türkiye Finans Katılım Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ile Yapı ve Kredi Bankası
KOSGEB ile Eş Finansman Kredisi Protokolü imzaladı.

Önceki İçerikDede ve ninelere kırmızı gül!
Sonraki İçerikBülent Arınç: ”CHP bizim karşımıza truva atlarıyla çıkıyor”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.