Bülent Arınç: ”CHP bizim karşımıza truva atlarıyla çıkıyor”

ARİNC BELEN
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Belen ilçesinde partisinin seçim bürosu önünde vatandaşlara hitap etti.
Partilerinin Belen Belediye Başkan adayı Adnan Vurucu’ya destek olacaklarını ifade eden Arınç, “Öbürleri hikaye. ‘Biz seçileceğiz de şunu yapacağız bunu yapacağız’. Sen önünü göremiyorsun be. Sayın Bahçeli, kendisine saygı duyarım, öbürü kadar edepsiz değil. Onun ağzından çok fazla hakaret falan çıkmıyor” diye konuştu.

‘BAHÇELİ’NİN MATEMATİK HESABINA KİMSENİN AKLI ERMEZ’
MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin, Ak Parti’nin oyunun yüzde 50’ye düşmesi durumunda Ak Parti’yi düşüşte sayacağını söylediğini dile getiren Arınç, şunları söyledi: “Ben de içimden inşallah diyorum. Yani yüzde 50’yi alacağız ama düşüşte olacağız. Şimdi hesap kitabı kendine göre yapıyor. Bahçeli’nin bir matematik hesapları vardır kimsenin aklı ermez. 2079’da iktidarız der mesela. Gene böyle bir hesap yapmış kardeşim. ‘Yüzde 51’den bir puan aşağı alırsa Ak Parti kayıpta’ diyor. Eyvallah biz kayıpta olalım yeterki yüzde 50 alalım. Ama sen de bir partisin. Senin de bir hedefin olması gerekmez mi? Sen Türkiye’de yarın iktidara gelmeye niyetli değil misin? Yani tembellerin 5’ten şaşma 6’yı aşma gibi bir tesellisi vardı. Bizimkiler de öyle ne uzar ne kısalır. Dedim ki kendine bir hedef koy. De ki sayın Bahçeli, ‘ben bu seçimde yüzde 20 oy alamazsam genel başkanlığı bırakacağım. 20 senedir yapıyorum ama başarılı olamadım’. Yüzde 20 ya, küçücük bir hedef. Yüzde 50’yi bana küçük bir hedef olarak gösteriyorsun ya. Ben vicdanlıyım kardeşim. Seninle geçmişte arkadaşlığımız da oldu. Seni biraz kayırıyorum Kılıçdaroğlu’ndan. Yüzde 20’yi kendine hedef koyamadı. Ben 4 aydır konuşuyorum. 4 aydır 4 defa ‘evet ben de varım’ demedi, bir defa ağzını açmadı.’
Muhalefet partilerinin hedeflerinin olmadığını anlatan Arınç, şöyle devam etti:
“Öbürüne dedim ki, sen güya anamuhalefetsin öyle mi. Biz gideceğiz, sen geleceksin öyle mi. Peki senin hedefin ne? Sen küfürden başka birşey bilmez misin? Senin heybende hakaretten başka bir şey yok mu? Bak paçana yapışır. Biz akın üstüne kara koydurtmayız ama sen bu sözlerinle aynaya baktığını düşün de ben de sana Belen’den bu hakaretlerine karşılık bir cevap vereyim. Sen benim Başbakanıma, partime, adaylarıma ağız dolusu hakaret ediyorsun ya ben de sana misliyle iade ediyorum Belen’den. Hem de iadeli taahhütlü. Haksızlık yapana haddini bildirmek lazım. Bu kadar insan buraya parayla toplanmadı. Hepsi Başbakan’a inanıyor, partimize güveniyor, adayımızı seviyor Allah’ın izniyle ‘ben buradayım’ diyor.”

‘KILIÇDAROĞLU YÜZDE 30’A EVET DİYEMEDİ’
CHP genel başkanı kılıçdaroğlu’na da kendisine yüzde 30 hedefi koymasını söylediğini belirten Arınç, “Ben de bu yüzde 30’u alamazsam bu kıytırık genel başkanlığı bırakacağım’ de. Nasıl genel başkan olduğun belli zaten. Bu seçimin sonunda sen yüzde 20’lerde gezinirsen, seçimden sonra belediye başkanı kim diye bakmayız, Kılıçdaroğlu nereye gitti diye bakarız. Yüzde 30’a ‘evet’ diyemedi, diyemez” diye konuştu.
CHP’nin, kendilerinden “kaydırma, aşırtma” adaylarla milletin huzuruna çıkmaya kalktığını kaydeden Arınç, “Ankara’da MHP’nin, Hatay’da Ak Parti’nin eskisini buluyor milletten oy alabilmek için bizim karşımıza Truva atlarıyla çıkıyor. Böyle birşey olmaz” ifadesini kullandı.
Kendisine hedef koyamayanlara Ak Parti’nin gücünün bu seçimde gösterilmesi gerektiğini bildiren Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sen kendi partinden Kemalist, solcu sosyalist bulamadın mı? Atatürkçü veya bir başka şey diye isimlendirdiğin bulamadın da benim bir dönem başkanlığımı yapanı mı buldun? Hangi hesabı yapıyorsun sen? ‘Bana MHP’den de Ak Parti’den de CHP’den de oy gelir ben kazanırım’ hesabı. Biz bu hesapların içinde yokuz. Biz adaylarımızla herkesin önüne çıkıyoruz, herkesten oy bekliyoruz. Bul Sadullah Ergin gibi bir adayı karşımıza getir sana selam duralım.”
Konuşması sık sık tezahüratlarla kesilen Arınç, vatandaşlara destekleri nedeniyle teşekkür etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.