İKEM’DE DÜNYA SU GÜNÜ KUTLANDI

ikem
Her yıl 22 Mart’ta kutlanan ‘Dünya Su Günü’ dolayısıyla Özel İKEM Koleji öğrencileri İlkokul Müdür Yardımcısı Cavide Şahutoğlu, görsel sanatlar öğretmeni Esra Salkın, almanca öğretmeni Gözde Karaca, İngilizce öğretmeni İpek Deveci, Müzik öğretmenleri Hülya Orhan ve Burak Kasapoğlu koordinasyonluğunda “Su Hayattır” adı altında etkinlikler düzenlendi.
İKEM Koleji’nde okulun çeşitli bölümlerinde suyun insanlar için önemine dikkat çekilirken, israf edilmemesi yönünde halkın ve öğrencilerin bilinçlendirilmesinin amaçlandığı vurgulandı. Etkinliğe İKEM Koleji İlkokul 2. ve 3. sınıf öğrencileri katıldı. Okul bahçesinde ellerinde suyu simgeleyen pankartlar açarak Workshop Ebru Sanatı, su şarkıları, suyu simgeleyen beyaz t-shirtler, su damlacıklarını temsilen dilek balonlarını havaya uçurdular.
İlkokul Müdür Yardımcısı Cavide Şahutoğlu, 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 22 Mart Dünya Su Günü ilan edildiğini belirten Şahutoğlu, “Bu kapsamda Türkiye’de de konuyla ilgili çeşitli konferanslar ve etkinlikler düzenleniyor. Bu arada amaç suyun hayati önem taşıdığını anlatan mesajları duyurmaktır. Öğrencilerimizle ve öğretmenlerimizle suyun önemine vurgu yapmak istedik” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.