Ali Tekten, “Konut satışlarında haksız rekabet önlenmeli”

itso tekten
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısı Meclis Başkanı Servet Ugutmen başkanlığında toplandı. İTSO Meclisi’nin Mart ay toplantısında İskenderun İş-Kur Müdürü Mehmet Yüksel, yabancı uyruklu işçilerin çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Özellikle Suriye’den gelen ve Arap mültecilerin çalışmaları, doğabilecek kaza ve benzeri konular ile esnafların mağduriyetleri hakkında detaylı bilgiler verildi.
Suriyeli vatandaşların sınırdan geçerek Hatay’da çok rahat gezmeleri ve çalışmalarını değerlendiren İskenderun İş-Kur Müdürü Mehmet Yüksel, “Suriyeli vatandaşların şehrimizde barınmaları tamamen devlet politikasıdır. Bizler bu konuda kanunların bize verdiği yetkiler ölçüsünde hareket etmek durumundayız” dedi.
İTSO Meclisinin mart ayı toplantısına davet edilen İskenderun Sosyal Güvenlik Kurumu Müdür vekili Bilgin Çam’da toplantıda yabancı uyruklu işçilerin çalıştırılması ve SGK’da yapılan yeni düzenlemeler hakkında üyelere detaylı bilgiler verdi.
itso tekten1
‘NEDEN KATAR, DUBAİ İLE ÇALIŞAMIYORUZ?’
İTSO meclis üyesi Ali Tekten Meclis de yaptığı konuşmada, imal edilen konutların yurt dışındaki yabancılara satılması konusuna değinerek, “İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde yabancılara konut satışı serbest olmasına rağmen maalesef sadece Hatay’da daire satamıyoruz. Oysa bölgemiz gerek sanayi gerekse turizm açısından son derece önemli bir potansiyele sahip bir yer. Bu konunun İTSO Yönetimi tarafından ilgili birimlere iletilmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve bu sorunun giderilmesi ile bölge turizminin de gelişeceği kanısındayım. Hatay’da bu sorunun çözülmesi ile yıllık 1 milyar dolarlık satışın yapılacağına inanıyorum. Ben bu konuyu bakanımız ile de görüştüm. Bu haksız rekabetin kaldırılması için gerekli bakanlara ve ilgili birimlere bilgiler verilmesi için İTSO yönetiminin de girişimler yapmasını bekliyorum” dedi.
İTSO Meclis üyesi İş adamı Tekten, “Hatay gerek Arapça gerekse dil anlamında önemli bir şehir. Neden Katar, Dubai ile çalışmıyoruz? Hiçbir yabancı şu an ilimizden konut alamıyor. Hatay’da, Samandağ’da, Karaağaçta çok sayıda iş adamları var ve çok güçlü bağlantıları var. Bu uygulama sadece Hatay’da var. Bakanlar kurulunun almış olduğu karar gereği böyle bir uygulama yapıyor” diye konuştu.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da konunun yönetim tarafından görüşülerek ilgili birimlere iletilmesi için gerekli çalışmaları yapılacağını ifade etti. İTSO Meclisinde 2013 yılı İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Hesapları inceleme komisyonları tarafından onaylanan kesin hesap raporu oy birliği ile kabul edilirken, yine 2014 yılı Şubat ayı mizanı da oy birliği ile kabul edildi.
itso tekten2

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.