Emniyet Müdürü Cengiz Başar, ‘Çocuklarınızı terör girdabından uzak tutun’

emniyet seminer2
İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, İkem Kolejinde ‘suç örgütleri ve tuzakları’ konulu öğrenci velilerine bir program düzenlendi.
İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ve Toplum Destekli Polislik büro amirliği tarafından ‘Girdap’ projesi kapsamında İkem Kolejinde öğrenci velilerine yönelik suç örgütleri ile alakalı bir sunum yapıldı. Sunumdan önce öğrenci velilerine ve okul öğretmenlerine suç örgütlerinin karanlık yüzünü konu alan ‘Girdap’ filmi izletildi. Proje de öğrencilerin eğitim öğretim zamanlarında düştüğü hataları ve suç örgütlerinin kurduğu tuzaklar anlatılmaya çalışıldı. Öğrenci velilerini ön plana alan proje ile, anne babaların terörizm konusunda çocuklarının eğitim dönemindeki önemi aşılanmaya çalışıldı.
Uzmanlık alanının terör olduğunu belirten İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar; ‘’Çocuklarınızı bu terör girdabından uzak tutun. Anne ve babalar olarak hepimiz çocuklarımızı canımızdan sakınırız ama terör gibi bir şer var. Çocuklarımızı kandırıyorlar oyunlarına alet etmek için şehadetle veya inançlar ile kutsal değerlerimizle kandırıyorlar. Bizde insanların her hangi bir suça karışmaması için önlemeye çalışıyoruz ama önce aileden bu önlemi almalarını istiyoruz. Çocuklarınızın öğrencilik hayatında hep yakın olmaya çalışın onlarla ilgilendiğinizi gösterin ki dışarıdaki kötü tuzaklardan koruma imkânınız olsun. Suç kavramı hastalık gibi ama hastalıktan kurtulmanın yollarını bilir isek, o virüse karşı vücudumuzun bağışıklık kazanmasını ve vücuttan atmayı başarmış oluruz’’ diyerek öğrenci anne babalarını dikkatli olmaları konusunda ve provokasyonlara gelmemeleri konusunda uyardı.
Konferans’a katılan öğrenci velileri ise terörle alakalı düzenlenen programın bu zamanda çok önemli olduğunu belirterek, çocuklarının bu tuzaklara düşmemesi için bilinçlenmenin çok önemli olduğunu ifade ettiler. Daha sonra İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar ve Görevli Emniyet mensuplarına teşekkür ettiler.

Önceki İçerik30 Mart Sabahı…..
Sonraki İçerikİskenderun’da 100 bin paket kaçak sigara ele geçirildi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.