Hatay boksta zirveye tırmanıyor!

boks sampiyona
Şampiyona öncesi; Hatay ili Boks İl Temsilcisi Nuri Erdener ‘in oluşturduğu teknik heyette yer alan Hatay Bölgesinin Türkiye Boks Federasyonunda görevli uluslar arası boks hakemi Abdurrahman Çokbenli ve İskenderun Boks Antrenörü Hasan Erdener, MKÜ Boks takımının boks antrenmanlarını yerinde izlediler.
MKÜ Mücadele Spor Toplulukları Başkanı Yardımcı Doç. Engin Gezer, Yardımcı Doç. Burhan Çumralıgil ve MKÜ Boks takımı antrenörü Erkan Yılmazbaş ile turnuvanın akışı ile ilgili görüş alış verişinde bulunuldu. İlimizde yapılacak olan “Üniversiteler arası Türkiye Boks Şampiyonasının” idari ve teknik konuları en ince detayına kadar masaya yatırıldı.
MKÜ yerleşkesinde bulunan boks antrenman salonunda başarı elde edebilmek adına çalışmalarına aralıksız devam eden sporcular. Maç gününü sabırsızlıkla beklediklerini söylediler.
MKÜ Mücadele Spor Toplulukları Başkanı Yar. Doç. Engin Gezer; “Üniversiteler arası Büyükler Boks Şampiyonasının Hatay ilinde olması demek boksun bölgemizde hızla merhale kaydetmesi demektir. Turnuvaya idari ve teknik açıdan MKÜ olarak hazırız. İlimize gelecek olan misafirlerimize en iyi ev sahipliği yapacağız” dedi.
boks sampiyona1
Hatay Boks İl Temsilcisi Nuri Erdener ise konuşmasında; “Hatay Boksu son beş ay içerisinde hızla yükselişe doğru çıkış ivmesinde. Kısa dönem önce İl temsilciliği tarafıma tevdi edildiğinde Hatay’ın geçmiş parlak boks görüntüsü yok denecek kadar azdı. Hatay kamuoyumuzun yakın takip ettiği gibi Hatay boksu yeniden ilimizde canlanmaya başladı. Yaklaşık her ay Türkiye’nin değişik vilayetlerinde değişik kategorilerde yapılan boks turnuvalarına katıldık. Önemli olan Hatay Boksunun ayağa kalkmasıydı. Fahri temsilcilerimiz ve ilçelerde bulunan antrenörlerimizin gayretleri çalışmalarımıza ayrı bir hız kattı. Hatay bölgesi bundan böyle boks sporunda gerekli yerlere gelmesi için mücadelem devam edecek. Üniversiteler arası Büyükler Türkiye Boks Şampiyonasının Hatay ilinde yapılması bizlere ayrı bir şevk verdi. Her ile nasip olmayacak bir turnuvanın Hatay ilinde organize edilmesi takdire şayandır. Üniversitemizin değerli hocalarıyla birlikte sporcularımızın bilimsel destek alması bizlere ayrı gurur vermektedir. MKÜ Rektörümüz Prof Dr. Salih Güder hocamıza ve Gençlik Hizmetleri İl Müdürümüz Emrullah Taşkın’a Türk Sporu Adına şükranlarımı sunuyorum. Antakya Boks Temsilcim gazeteci Mehmet Hüseyin Zorkun, Samandağ temsilcim İlmettin Dağ, İskenderun temsilcim Adnan Tink, Yılmaz Akpınar, Selami Ergüven ve Ahmet Yüksel kardeşlerimiz, turnuvamızın akışında Hatay Boksunun daha da ileriye doğru gitmesi için verdikleri gayretlerinden dolayı memnunum. Onursal Hatay il temsilcimiz Nuri Üysen bizlere ayrı bir güç katmış ve hala amatör spor adına katkılarını bizlere vermeye devam etmektedir. Arzum bölgemizde isimleriyle var olan girişimci iş adamlarımızın da; Türk boks sporunun ilimizde gelişmesi için verecekleri destekleri beklemekteyim. Spor siyasetin içinde asla olmayacağını en iyi bilenlerdenim. Her siyasetçinin yanımızda yer alması beklentilerimizdir. Devletimizin bölgemize verdiği katkı ve destekler; İleriye yönelik bizleri spor yapabilme yönünde hırslandırıyor.
Şimdiden fahri ve resmi olarak emeği geçen tüm kamu üst düzey idarecilerine fahri temsilcilerime dostlarıma hocalarıma sporcularıma yapılacak olan bu büyük turnuvada başarılar diliyorum” diye konuştu. Türkiye Üniversiteler arası Büyükler Şampiyonasında Hatay‘ı temsil edecek MKÜ Boks Takımı; ANRENÖR; Erkan Yılmazbaş. Sporcular; 49 kg Harun Kaçar- 52 kg Fuat Tanrıkulu- 69 kg Muhammet Sürücü- 75 kg Mehmet İrehan ve artı 91 kg Murat Akarsu..

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.