İkem’de Pi günü kutlandı

ikem1
İKEM Koleji ünlü matematik sabiti sayısı anısına kabul edilen “Pİ Günü”nü okulun çeşitli alanlarında öğrencileri ve öğretmenleriyle kutladı. İKEM Koleji Matematik zümresi ve Görsel Sanatlar zümresi işbirliğiyle 14 Mart’ta ünlü matematik sabiti Pİ sayısı anısına kabul edilen “Pİ Günü” İKEM Kolejinde Görsel Sanatlar Öğretmeni Esra Salkın, Matematik öğretmenleri Arzu Altunbaş Andaç, Ela Çelik ve İlkem Ergüven’in önderliğinde öğrencilerin katılımıyla keyifli etkinliklerle kutlamalar yapıldı.
Farkındalık yaratmak adına paylaşım saatinde öğrencilerin ve velilerin katılımı ile pasta kermesinde Pİ pastaları satışa sunularak sosyal sorumluluk projesine destek verildi.
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında 4. sınıf öğrencilerinin de yapmış olduğu birbirinden lezzetli Pi kurabiyeleri stand kurularak satışlarıyla projeye destek verildi.
Ayrıca Sanat ve Matematik diyerek renkli t-shirt boyamaları Pi afişleri ve posterleri, zeka oyunları ile etkinliklere renk kattılar. Son olarak görsel sanatlar ve matematik zümresi hazırladıkları “Sizce pi sayısı ne demektir, peki Pİ olmasaydı ne olurdu?” sorularıyla okulun çeşitli bölgelerinde öğrenciler ve öğretmenlerle röportajlar gerçekleştirerek, röportajlar okulun konferans salonunda öğrencilere ve öğretmenlere sunuldu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.