Güvenlik İş’ten Türk Metal’e ziyaret

güvenlik metal
Güvenlik-iş Sendikası Doğu Akdeniz Bölge Başkanı Faruk Keleş ve yönetimi Türk-İş Hatay İl Başkanı ve Türk Metal Sendikası 1. Şube Başkanı Çakır Varan’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Güvenlik-iş Sendikası Doğu Akdeniz Bölge Başkanı Faruk Keleş, Türkiye’nin en büyük ve en teşkilatlı konfederasyonu Türk-İş çatısı altında bulunmaktan çok ciddi manada memnun olduklarını söyledi. Keleş, Konfederasyona bağlı sendikaları ile üyelerine, çalışanlara bağımsız sahiplendiklerini çalışan işçilerin haklarını her platformda sonuna kadar hukuk çerçevesinde savunmaları olduğunu ve aynı çizgide Güvenlik-İş Sendikasının da yanında olacaklarından hiç şüphelerinin olmadığını söyledi. Keleş açıklamasında, “Türkiye’de çalışan 280 bin özel güvenlik görevlisinin sesi olmak, Özel Güvenlik Görevlilerinin haklarını korumak ve özel güvenlik görevlilerinin çalışma hayatındaki olumsuzlukları ortadan kaldırmak için onurlu bir mücadele vermekteyiz. 2014 Ocak ayı istatistiklerinde sendikamız yüzde 1 barajını geçerek 3 bin 55 üyeyle yetkili sendika olmuştur. Bugün itibari ile yani iki ay gibi kısa zamanda 2 bin üye artarak bu sayımız 5 bin olmuştur” dedi.
Türk Metal Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Çakır Varan ise Konfederasyona rağbetin her geçen gün arttığını, Güvenlik-İş Sendikasıyla birlikte 35 sendika ile çok büyük bir aile olduklarını, sendikacılıkta her alanda bağımsızlığın en temel ilke olduğunu söyledi. Başarılı olmanında çalışanların sosyo-ekonomilerine katkı sağlamakla olacağını söyleyen Varan konuşmasında, “Türk Metal Sendikası Türkiye’de ilk kurulduğunda 13 bin civarında üyesi vardı. Bugün bu sayı 167 bin olmuştur. Bu da başarılı icraatlerle ve çalışanların bizleri her zaman desteklemeleri ve dik durmaları ile olmuştur. İnanıyorum ki, Güvenlik-İş Sendikası kısa zamanda büyüyerek sektördeki sıkıntıları çözecektir. Bu azim ve kararlılık Güvenlik-İş Sendikası yöneticilerinde ve güvenlik çalışanlarında var. İnşallah bizlerde bu manada elimizden gelen ne olursa yapmaya hazırız” diye konuştu.
güvenlik metal1

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.