Atalar Koleji’nde “İstiklal Marşı Okuma” yarışması yapıldı

atalar tören1
Atalar Koleji İlköğretim Okulu, “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma” etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında “İstiklal Marşı Okuma” yarışması da yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan etkinlikte, Atalar Koleji İlköğretim Okulu 8-A sınıfı öğrencisi Hazal Akgündüz, günün anlam ve önemini anlattı. 84 öğrenci arasında yapılan İstiklal Marşı Okuma yarışmasında birinci olan 3 öğrenci ise, etkinlik sırasında İstiklal Marşı’nı okudu ve madalyalarını aldı.
Atalar Koleji konferans salonunda düzenlenen “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü” etkinliğinde; İlköğretim 6-A sınıfından Engin Kaan Okuyan İstiklal Marşı’nın yazılma ve bestelenme sürecini, 6-A sınıfından Ayşegül Okutan İstiklal Marşı’nın yazılış sebebini, 6-A sınıfından Yaren Güler Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlattı.
4-A sınıfından Sevgim Naz Güler ve Nisa Barazi “İstiklal Marşı’nı Dinlerken”, 5-A sınıfından Nisa Dalyaman “Mehmet Akif”, 6-A sınıfından Mehmet Güvenç “İstiklal Marşımız”, 2-A sınıfından Gökçe Naz Güler, Damla Karayel, Poyraz Bebek, Bengü Önal ve Berat Karagöz “İstiklal Marşımız” isimli şiirleri okudu.
atalar tören2
Etkinlikte 6-A sınıfından İlknur Ece Güvenç “İstiklal Marşı söylerken dikkat edilmesi gereken kuralları” anlatırken, 8-A sınıfından Ataberk Canlı ise,” İstiklal Marşı’nın Kabulü” konulu konuşmayı yaptı. 8-A sınıfından Başak Karaman ve Anıl Özdemir de, Atatürk’ün İstiklal Marşı’yla ilgili sözlerini okudu.
Sinevizyon gösterisiyle devam eden etkinlik kapsamında, İstiklal Marşı Okuma yarışmasında 84 öğrenci arasından seçilerek birinci olan 3-A sınıfı öğrencileri Sezin Sevi, Dilara Eren ve Havin Akgündüz ise sahneye çıkarak teker teker İstiklal Marşı’nı okudu. İstiklal Marşı Okuma yarışmasında birinci olan öğrenciler madalya ile ödüllendirildi.
atalar tören

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.