Sadullah Ergin, “Hatay’ın aldığı hizmetler saymakla bitmez”

ergin köy
AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, Yayladağ İlçesine bağlı Dağdüzü köyü’ne ziyarette bulundu. Dağdüzü köyü sakinleri, AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin ve beraberindeki heyeti büyük coşku ve heyecanla karşıladı.
AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, Dağdüzü Köyü sakinlerinin konukseverliği ve göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.
Hatay’ın Büyükşehir olması ile köylerin mahalle statüsüne geçeceğini kaydeden Ergin, “Artık bir mahalle gibi hizmet görecek ve bütün eksiklikleriniz Yayladağ İlçe Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından çözümlenecektir. AK Parti olarak 2002 yılından bugüne kadar Türkiye genelinde yaptığımız yatırımlar ve Hatay’ın Ankara’dan aldığı hizmetler, saymakla bitmez. Eğitim kurumlarımız, hastanelerimiz, resmi kurum binalarımız yenilendi” dedi.
2002 yılı öncesinde Türkiye’nin ekonomik durumunun içler acısı bir vaziyette olduğunu belirten Ergin; “Sizlerin verdiği yetki ile ülkemiz yapılan yatırımlar ve elde edilen ekonomik, siyasi istikrar sayesinde 200 ülke arasında en zengin ilk 16 ülke arasında yer almayı başardı. 26. sıradan 16. sıraya gelen Türkiye’nin bu durumu Avrupa ülkeleri tarafından daha fazla dikkatle izlenmesine neden oldu. Avrupalı ekonomistler, bu başarıyı nasıl elde ettik diye bizlerden randevu alıp, bizleri örnek almaya başladılar” dedi.
2002 yılı öncesinde Koalisyon Hükümeti döneminde yaşananları hatırlatan Ergin, “O dönemde iflas eden fabrikalar, yazarkasa fırlatan esnaf, yatırım yapmaya korkan girişimciler vardı. Allah’a hamd olsun bugün sağlam bir projeniz varsa, bankalar 25-30 yıllığına kredi verir duruma geldi. Bu da ülkemizin ne kadar güvenli ve istikrarlı olduğunu göstermektedir” dedi.
ergin köy2
Ergin konuşmasında, “Siz, Türk mühendislerinin ürettiği haberleşme uydularını uzaya gönderebiliyorsanız, Altay tanklarını, Milgen savaş gemilerini, Anka insansız hava araçlarını, panter obüs toplarını üretebiliyorsanız, kendi pasaportunuzu yurtdışında taşımanın onurunu ve gururunu yaşıyorsanız, paranızdan sıfırları silerek ekonomik büyüme hızında Türkiye’yi dünyada zirveye taşıyorsanız işte sizin vatanperverliğinizin ispatı budur, delili budur” ifadelerine yer verdi.
Hatay’daki yerel seçimlerin önemine de vurgu yapan Ergin; “Biz diğer partiler gibi laf siyaseti üretmiyoruz. Biz insanı merkeze alan bir siyaset anlayışı ekseninde hizmet üretiyoruz” dedi.
Ergin, “Hatay’ımızın 15 ilçesinin 13’ünü duble yollar ile birbirine bağlayan, Hatay’a 3 baraj inşa eden, bir barajın da ihalesi için çalışmalar yürüten, Hatay’a havalimanı yapan, hakça bölüşüp herkesi mutlu eden bir iklimi kuran AK Partimiz, 31 Mart sabahı Hatay Büyükşehir Belediyesi çatısı altında ilimizin en ücra noktasına kadar ayrım gözetmeksizin herkese hizmet sunmaya devam edecektir” dedi.
AK Parti dönemi öncesinde SSK’lı çalışanların bir aspirin için saatlerce kuyrukta beklediğini ifade eden Ergin, “Şimdi herkes istediği doktoru seçip muayene olduktan sonra istediği eczaneden ilaçlarını alır duruma geldi. Allah ihtiyaç ettirmesin, ama eksikte etmesin, ambulans helikopterler, ambulans uçaklar acil durumlar karşısında 45 dakika içinde çağrılan yere gelerek hastanın zengin veya fakir olması sorulmaksızın, hiç bir ücret talep edilmeden hasta naklini gerçekleştiriyor. Bir vatandaşımız için Yemen’e ambulans uçak gönderen ve o vatandaşımızı ülkemize getirip tedavisini yaparak sağlığına kavuşturan bir ülke haline geldik Elhamdülillah” dedi.
Dağdüzü sakinleri bu sözler karşısında Ergin’i ayakta alkışlayarak, AK Parti’ye destek vereceklerini kaydettiler. Büyük coşku ve heyecanın hakim olduğu köy toplantısında yaşlı teyzeler zorda olsa yürüyerek meydandaki yerlerini aldılar ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin’i yakından görüp, söylediklerini dikkatlice dinleme imkanı buldular.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.