Fatma Şahin; ‘30 Mart’ta güneş bir başka doğacak’

fatma grand3
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla AK Parti Hatay İl ve İskenderun ilçe kadın kolları tarafından ‘Kadınlar Günü’ nedeniyle kutlama tertip etti.
Antakya Ottoman Otel de düzenlenen ‘Kadınlar Günü’ toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin, AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, Halil Mazıcıoğlu, Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal, AK Parti İl Başkanı Süleyman Tenekecioğlu, Belediye Başkan Adayı Seyfi Dingil, ilçe başkanı İbrahim Yaran ve 4 binin üstünde AK Partili kadın salonu hınça hınç doldururken, İskenderun’da da Grand Plaza’da 2 bin 500’ün üstünde AK Partili kadın salondaki yerlerini aldı.
AK Partili hanımlar, 30 Mart seçimleri öncesinde kapı kapı dolaşan ve seçimlerden başarılı sonuç almak için yüksek tempoda sürdükleri seçim çalışmalarına bir günlük ara vererek Antakya’da Ottoman Otel’de bir araya geldiler. Bu arada İskenderun AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’nca ikinci bir toplantı ile İskenderun ve çevresinde bulunan partili hanımlar bir araya geldi. İskenderun İlçesinde Grand Plaza salonunda düzenlenen toplantıda AK Partili hanımlar, salonu doldurdu ve salonda yer kalmamasından dolayı hanımların bir bölümü salon dışında kalarak yapılan konuşmaları dinledi.
fatma grand6
‘İSKENDERUN’DA İLKLER YAŞANACAK’
Belediye Başkan Adayı Seyfi Dingil konuşmasında İskenderun’da ilklerin yaşanacağını müjdeleyerek, “İskenderun, hep iktidarla ters düşen yerel yönetim yapısını bu seçimlerde Allah’ın izni ile değiştirecektir. İskenderun hizmete susamış ilçelerimizden biridir. Allah İskenderun’a her türlü güzelliği vermiş. İskenderunlu insanların, bu güzellikleri farklı projelerle hizmetine sunacak bir yerel yönetim anlayışı ile tanışma vakti gelmiştir” dedi.
AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin partili hanımlara hitap etti. Programda konuşan Ergin, 2010 yılında kadınlara pozitif ayrımcılık yapmayı ön gören Anayasa değişikliğine gittiklerini, ancak kanunları değiştirmenin tek başına yeterli olmayacağını ve eğitim kurumlarında da bu anlayışın işlenmesi gerektiğini, hayatın her aşamasında bu anlayışın yoğrulması gerektiğini dile getirdi.
Ergin, 365 günde bir gün kadınlara övgüler dizip, 364 gün bildiğini yapanlara itibar etmediklerini, kabul etmediklerini ifade ederek, “Bizim için 365 günün her biri kadınlar günü, anneler günü, hayat arkadaşları, evlatları dünyaya getiren, yorulan ve meşakkatleri çeken kadınların günüdür” dedi.
Yaklaşan yerel seçimleri kazanmak için herkesin çok çalışması gerektiğini ifade eden Ergin, seçimlere kadar hiç kimsenin rehavete kapılmamasını istedi.

‘HATAY SADULLAH ERGİN’LE UÇACAK’
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin ise, AK Partili hanımlara çeşitli konularda açıklamalarda bulundu. Şahin, “Siyasette yola çıkarken önce insan ama daha önce kadın diyerek yola koyulduk. Hak ve adalet konularında Sadullah Ergin Bakanımızla kadınlara yönelik kanunların çıkmasında büyük çalışmalar gerçekleştirdik. Bütün pozitif ayrımcılıkları kaldıran ve bunu güçlendiren bakanım Sadullah Ergin’dir “dedi.
Hatay ve Gaziantep İlleri’nin ne isterse sayın Başbakanın, bakanlarını, vatandaşlarını kırmayarak yapacağını ifade eden Şahin, “Gaziantep ilçesine yapılacak olan organize sanayi ile fabrikalara hammadde taşıyan ve hammaddeyi ürün haline getirilip Akdeniz’e taşınmasında Hassa-İskenderun arasına yapılacak olan Amanos Tüneli sayesinde büyük kolaylıklar sağlanacak. Bu tünelin olmayacağını, yapılmayacağını hayal edenler oldu. Ama bu tünel Hatay’ın çılgın projesidir. Bizler AK Parti olarak hep ilkleri yaptık ve yapmaya devam edeceğiz” dedi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan değerli bakanımız sayın Sadullah Ergin’in çok zeki ve deneyimli önemli bir insan olduğunu ifade eden Şahin, “Hatay’a geldiğim andan itibaren sayın Ergin’in sizlere hizmet sunmak için çok heyecanlı olduğunu gördüm. İnşallah sizler Ergin’i Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturttuğunuz zaman Hatay daha fazla hizmetlerle buluşarak uçacak. 30 Mart’ta güneş bir başka doğacak, gün başka doğacak, yeni bir milat ve yeni bir zafer olacak” şeklinde konuştu.
İskenderun’da düzenlenen Kadınlar Günü etkinliği sonunda İskenderun İlçe Kadın Kolları Başkanı Gül Nalcı, Gaziantep Milletvekili ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin’e plaket takdim etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.