‘Altın Mozaiğin Özünde’ Mozaik Sergisi

mozaik vali1
Kadınların para kazanarak aile bütçesine katkıda bulunmasını hedefleyen, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın koordinasyonunda (DOĞAKA) Altınözü Kaymakamlığı tarafından yürütülen ‘Altın Mozaiğin Özünde’ adlı mozaik sergisi, Palladium Alışveriş Merkezi’nde açıldı.
Açılışa Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Hasan Koçyiğit, Altınözü Kaymakamı Ali Arslantaş, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Altınözü Belediye Başkanı M.Cavid Alkan, protokol eşleri ile vatandaşlar katıldı.
Sergi açılışı öncesinde bir konuşma yapan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, ilimizin derin tarihini, zengin kültür mirasımız olan mozaik sanatı ile anlatan serginin görülmeye değer olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.
Lekesiz, “09 Mart Dünya Kadınlar Günü idi. Tarihin çeşitli dönemlerinde bazı toplularda kadınların gözardı edildiğini, geri planda kaldığını ve hayata dair pek çok sorunlarının olduğunu biliyoruz. Ama gelinen noktada artık kadınlar yaşadıkları köyün, ilçenin, ilin, ülkenin inşa edilmesinde, geleceğinin kurulmasında daha fazla söz sahibi olmak istiyorlar ve gelişmelere baktığımızda ülkemizde de sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik hayatta kadınların daha fazla hayatın içerisinde yer almasına ilişkin yasal düzenlemeler yapıldığını görüyoruz. Toplumun yarısı kadınlardan oluşuyor. O halde kadınları gözardı eden bir toplum, enerjisinin yarısını görmezlikten geliyor, enerjisinin yarısını heba etmeyi göze alıyor demektir. Kadınları gözardı eden bir toplumun, çağdaş ülkeler arasında yer alması mümkün değildir. Bu vesile ile, kadınlar gününde yapılan bu çalışmayı önemiyorum. İlçe Kaymakamına, Belediye Başkanına, kurs öğretmenlerine ve kursiyerlere teşekkür ediyor, kadınlarımızın gününü kutluyor, erkeği ve kadını ile daha güzel, daha mutlu ve daha müreffeh bir Hatay’ı beraberce inşa etmeyi temenni ediyorum” dedi. Kursiyer kadınların duygularını paylaşmalarının ardından serginin açılışını yapan Vali Lekesiz ve beraberindekiler sergiyi gezerek eserler hakkında bilgi aldılar.
mozaik vali2

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.