Tatbikat gerçeği aratmadı

okul tatbikat
İskenderun Hürriyet İlköğretim Okulu’nda deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Öğrencilere depremden ve yangından nasıl korunması gerektiğini konusunda tatbikat gerçekleştirildi.
Hürriyet İlköğretim Okulu idaresi öğrencilere deprem olduğunda nasıl korunmaları gerektiğini ve deprem sırasında yapmaları gerekenleri en ince ayrıntısına kadar anlattılar.
Okul içerisinde minik öğrenciler deprem sireninin çalmasını beklerken, aileleri de dışarıda olayın tatbikat olduğunu bilmelerine rağmen telaşlı gözlerle içeriden gelecek haberi beklediler. Okul idaresi tarafından deprem sirenleri koridorlarda çalmaya başlayınca çocuklar ilk olarak hemen sıraların altına ve yanına girerek sarsıntının geçmesini beklerken kendilerini de koruma altına aldılar. İkinci bir siren sesinde ise okul binası tamamen acil çıkışlardan tahliye edildi. Minik öğrenciler kendilerine verilen görevleri yerine getirirken zaman zaman heyecanlı anlarda yaşandı. Çocuklar okul bahçesine sırasıyla çıkarken dışarıdan ise ambulans hemen okul bahçesine gelerek sınıf içerisinde yaralı olan çocuklara müdahale etti. Sağlık ekibi bir yandan müdahalesini sürdürürken, diğer yandan ise öğretmenler sınıflarda yaralı olan çocukları okul bahçesinde bekleyen ambulansa taşıdı. Depremi yeni atlatan ve öğrenciler bir anda beklemedikleri anda okul bahçesinde alevlerin yükseldiğini gördü. Görevliler tarafından yangın tüpü ile ateş söndürülürken, yaralılar ambulanslara alınarak hastanelere sevk edildi. Depremi duyan aileler ise çocuklarını almak ve onları görmek için okul kapısına dayandı.
Kapıyı zorlayan aileleri ise yine sakinleştirmek okul yönetimine düştü okul idaresi megafon ile “Çocukların durumları iyi panik yapacak bir şey yok” diyerek uyarsa da aileler oldukça telaşlı ve kapıyı zorlamaya başladılar. Bunun üzerine görevliler kapıyı açarken, aliler hemen çocuklarının yanına gelerek onlara sarıldılar ve onların sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldılar.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.