Mecliste duygusal veda!

meclis2
İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek başkanlığında toplandı. Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı.Dönemin son meclis toplantısının ardından, plaket töreni de düzenlendi. Beş yıllık dönem içerisinde görev yapan eski ve yeni belediye meclis üyelerine teşekkür plaketi verildi. Toplantıda, meclis üyeleri duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

‘BU MECLİS TARİHE GEÇMİŞTİR’
Yaptığı duygulu konuşmasında, halk için yapılan çalışmalarda katkılarından dolayı meclis üyelerine teşekkür eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bu meclis tarihe geçmiştir” dedi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, şöyle konuştu: “Önümüzde bir seçim var. Tabi ki halkın iradesine saygımız sonsuz. Allah’tan halkın çıkarına, yararına ne olacaksa onu diliyorum. Bu tarihi çalışmaları, hizmetleri yaptığımız için hepinizi kutluyorum. Zaman zaman tartıştık ama tartışmalar hepsi netice itibariyle kişisel değil halkın çıkarı içindi. Herkes kendi fikrini bu mecliste özgürce söyledi. Zaten dünya özgürlük ve demokrasiye doğru gidiyor. Bunun tersine giden, yolda kalacak. Birey ön plana çıkıyor, özgürlük ön plana çıkıyor. Bu meclis özgür bir meclisti. Hiçbir şekilde kimse sert müdahaleyle karşılaşmadı. Herkes özgürce fikrini beyan etti, özgür iradesiyle istediği karara imzasını attı. Bundan sonra gene kardeşçe, dostça İskenderun’da yaşamaya devam edeceğiz. Halkın özlemini yerine getirmenin hepimiz mutluluğunu yaşıyoruz. İyi ki varsınız arkadaşlar. Hepinize teşekkür ediyorum.”
Gezi parkı olaylarının gündeme gelmesi üzerine Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Onların itirazı vardı özgürlüğüme dokunma diyorlardı. Gençlerin sesine kulak vermemiz gerekir” dedi.

ÇELEBİ, ‘HİZMET ETTİK’
CHP Belediye Meclis Üyesi Erdinç Çelebi konuşmasında, “Birbirimizi kırdığımız günler oldu. Ama her zaman için şehrin menfaatleri için çalıştık. Meclis üyelerine, idareye, daire müdürlerine, belediyenin tüm çalışanlarına ve ayrıca bizleri yalnız bırakmayan basın mensuplarına sundukları katkılardan ötürü teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin diyorum” ifadelerini kullandı.

ERTEN, ‘HERKESİN EMEĞİ VAR’
AK Parti Grup Başkan Vekili Doğan Erten ise, “Birbirimizi istemeden kırdık, ama hiç dert etmedik. Çünkü biliyoruz ki, her zaman İskenderun’un menfaatleri için tartıştık. Bunlar unutuldu gitti. Herkesin emeği var neticede. Belediyede en üst yönetimden en alt kademeye kadar herkese teşekkür ediyorum. Bu arada Ercüment Kimyon arkadışımızı üzdüysem, daha önce özür diledim, yine özür diliyorum” diye konuştu.

YARAN, ‘ÖNEMLİ OLAN HOŞ BİR SEDA BIRAKMAK’
Son meclis oturumuna davet edilen, eski meclis üyesi ve AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Yaran ise konuşmasında, “Beş yıl çabuk geçti. Bu meclisi tebrik ediyorum. Hizmete yöneldi, olgundu, başarılıydı. Önemli olan geride hoş bir seda bırakmaktır. Herkese teşekkürler” sözlerini kullandı.

TURAN, ‘BİRLİKTE BAŞARDIK’
CHP Grup Başkan Vekili Kamil Turan ise, “İskenderun’a birçok hizmet kazandırdığımıza inanıyorum. İdare görevini yaptı, Sayın Başkanı kutlarım. Meclis üyelerinin de büyük desteği oldu. Emeğe geçen herkese ve basın mensuplarına da katkılarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
bulent akbay
AKBAY, ‘BELEDİYE MUTLULUĞUN ADRESİ OLMALI’
CHP belediye meclis üyesi iken seçimlere katılmak üzere istifa eden bir diğer isim Av. Bülent Akbay’dı. Akbay, gezi ruhunu meclise taşıyarak ‘Her yer direniş’ konulu bir fotoğraf çalışmasını Belediye Başkanı Yusuf Civelek’e takdim etti.
Civelek’in hizmetlerinden ötürü plaket sunduğu Bülent Akbay konuşmasında, “Hüzünlenecek bir şey yok. Dışarıda güneş var, umut var. Bu ülkeye, bu güzel kente yönelik sorumluluğumuz bitmez. En başından belediye mutluluğun adresi olmalı. Farklı dili konuşsak bile, doğruyu bulmak adına bu çabayı gösterdik. Görüyoruz, yaşıyoruz! Hatay baskı altında kaldı, birçok sorunlar yaşadık. Ölen kardeşlerimiz oldu. Rahmetle anıyorum. Lütfen kardeşliğimi bozulmasın” ifadelerine yer verdi.

FIRAT, ‘SON SÖZÜ 30 MART’TA SÖYLEYECEĞİM’
AK Parti Meclis Üyesi Uğur Fırat ise plaket aldığı sırada söylediği tek cümleyle dikkatleri üzerine çekti. Fırat, “Meclis üyeleri arkadaşlarımız güzel temennilerini dile getirdiler. Herkese teşekkür ediyorum. Fakat ben, son sözü 30 Mart sabahı söyleyeceğim” diyerek, akıllarda soru işareti bıraktı.
Fırat bu söylemiyle ‘partisinden kopacak mı.’, yoksa ‘bir başka partinin adayına destek verecek mi?’ sorularını da beraberinde getirdi.

CİVELEK, ‘1 NİSAN ŞAKASINA KİMSE İNANMAZ’
Belediye Meclis Üyesi Ercüment Kimyon, Belediye Başkanı Yusuf Civelek’ten plaketini alırken, “1 Nisan’da başkanlık görevini sizden devralacağım” sözlerine yanıt gecikmedi. Yusuf Civelek de gülümseyerek, “1 Nisan şakasından sözediyorsun herhalde. Merak etme, bu şakana kimse inanmaz” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.