Enerji Bakanı Taner Yıldız; ’17 Aralık, Türkiye’yi geriye götürme sürecidir’

bakan dortyol1
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “17 Aralık, basit bir olay değil, Türkiye’yi geriye götürme sürecidir, buna siyasi irade olarak müsaade etmeyeceğiz” dedi.
Dörtyol Ticaret Odası’nı ziyaret eden Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, “17 Aralık, basit bir olay değil, Türkiye’yi geriye götürme sürecidir, buna siyasi irade olarak müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.
Türkiye’de enerji sektöründe yılda 6-8 milyar dolar yatırım yapıldığını, bunun ancak siyasi istikrarla mümkün olacağını belirten Yıldız, “10-12 yıldır Ak Parti iktidarı ülkedeki istikrarı sürdürülebilir kılmak istiyor, bir dış odak buna şerh koymak istiyor, buna göz yummayacağız” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin her 10 yılda bir yaşadığı darbelerle geriye götürüldüğünü anlatan Yıldız, şunları söyledi: “Güney Kore 1978’de kişi başına 450 dolar milli gelire sahipti, o yıllar bizim de milli gelirimiz bu rakama eşitti. Şimdi Güney Kore’de kişi başı milli gelir 25 bin dolar iken bizde 10 bin dolar. Siyasi istikrardan hepimiz faydalanıyoruz, bu istikrara sahip çıkmalıyız. 17 Aralık’tan beri ülkemiz 120 milyar dolar kaybetti, biz bu parayı 3-4 yılda zor kazanıyoruz. Türkiye 2023 hedeflerine yürümeye devam edecek, buna üzülenler var bunun farkına varalım. 30 Mart seçimleri siyasi istikrara sahip çıkmak açısından çok önemli, bunun böyle görülmesi gerekli.”
1902 ile 2002 yılları arasındaki 100 yılda toplam 35 bin megavat güç kurulduğunu, AK Parti hükümetinin son 12 yılda 32 bin megavat güç kurduğunu bildiren Yıldız, şöyle devam etti: “Biz 27 ülkeye 40 ayrı sefer yaptık, gece gündüz demeden çalıştık. Bu arada bir terör örgütüne üye olmaktan dinlenmişiz. 509 bin kişi dinlenmiş, bunun sosyolojik izahı yoktur. Bu çok ciddi bir olaydır ve herkes bu olaya tavrını koymalıdır. Hiç bir gerekçe, siyasi mühendisliği meşru hale getirmez. ‘Biz bu ülkede siyasi istikrarı istemiyoruz, sizi de asmak istiyoruz’ derlerse buna müsaade etmeyeceğiz.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.