Başbakan Erdoğan: ‘Alevi hakim ifadesi montaj’

basbakan
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sadullah Ergin ile internete sızan görüşmesini reddetti. Erdoğan, kaydın montaj olduğunu ve konuşmada geçen Alevi ifadesinin de montajla ekleme olduğunu savundu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atv ve A Haber’in ortak programında gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan’a eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile internet’te yayınlanan görüşmesi ve bunu doğrulaması ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu konudaki eleştirileri soruldu. Erdoğan, kaydın montaj olduğunu savundu. Sadullah Ergin ile görüşmesinde bir hakimin Alevi olduğunu konuşmalarına ilişkin kaydı da yalanlayan Erdoğan, “Alevi ifadesi de büyük ihtimalle montaj. Hatay’daki Nusayrileri tahrikre yönelik bir montaj koymuş olabilirler” şeklinde konuştu.
Erdoğan, bugüne kadar ‘paralel yapıyı’ nasıl fark etmediklerine ilişkin bir soru üzerine de şöyle konuştu: “Paralel yapının anayasa seçimlerinde çok hırslı çalışması oldu biz iyi niyetle baktık. Seçimi atlattık seçimden sonra bu atamalar yargıtayda danıştayda başlayınca bazı şeyler beni rahatsız etmeye başladı, ilgililere de aynı şeyi söyledim. Ben tek tek tanıyamam ki. Kim tanıyacak? Bakandı müsteşardı onlar tanıyacak. Biz de onları uyarıyoruz tabi onların endişe etmeyin asla söz konusu değil gibi ifadeler aldatmışlar bizi. Ne zaman biz uyandık? MIT müsteşarı ile ilgili (7 Şubat) oradaki olayla ilgili rol alanları görünce dedik ki bu iş belli oldu. Ondan sonra yoğurdu üfleyerek yemeye başladık, sadece orada değil bakanlıkların hemen hemen hepsinde.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.