Sadullah Ergin; “İskenderun’da gelenek bozulacak”

sado1
AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, 30 Mart yerel seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Dur durak demeden vatandaşlarla her zaman birlikte olan ve bol bol fikir alış verişinde bulunan Ergin, İskenderun’a Allah’ın bütün güzellikleri verdiğini ama İskenderunlu seçilmiş idarecilerin bu güzellikleri bir adım ileri taşıyarak İskenderunluların hizmetine sunamadığını söyledi.
İskenderun’da dağın, yaylanın, denizin bulunduğunu, bunun kıymetinin bilinmediğini belirten Ergin, “Allah sizlere her türlü güzellikleri vermiş. Dağınız, yaylanız, deniziniz var. Bu imkanları kullanmak üzere hiçbir adım atılmamış. Deniz size bakıyor, siz denize bakıyorsunuz. Dağınız ve Yaylanız yine öyle. İller bankasından gelen paralar ile ancak kaldırım, asfalt, içme suyu şebekesi ve yeterse alt yapı yatırımlarının diğerlerini yaparsınız. Büyük projelerle İskenderun denizini değerlendirmek ve genç kuşaklara iş imkanı sunmak, yaylalarınız da yapılacak olan tesisler ile gününüzü güzel geçirmek, teleferik ile kuşbakışı güzel İskenderun’u görmek, dev akvaryum da balıkları izleyerek zaman geçirmek, Kruvaziyer Limanı ile günde en az 3 bin turisti ağırlamak ancak AK Partili bir belediye ile mümkün olur. Hizmetse hizmet, yatırımsa yatırım, kalkınma ise kalkınma bunları yerine getirecek, uygulayacak tek parti AK Parti’dir” dedi.
sado4
İnsanların refah seviyesini yükseltmek üzere projelerin hazır olduğunu, bu projelerin uygulama aşamasında İskenderun seçmenine büyük görev düştüğünü ifade eden Ergin, “İskenderun İlçesinin artık bazı gelenekleri bozma, geride bırakma zamanı geldi. İktidarla ters bir yapıda İskenderun İlçesi’nin yöneltilmesi, İskenderun’u bir adım ileri götürmez. İskenderun’un bu makus talihini değiştirme fırsatı doğdu. Bu fırsat İskenderun sakinlerini hak ettiği yere taşıyacaktır” dedi.
Antakya’dan örnek vererek açıklamalarına devam eden Ergin, “Antakya’da bir dönem sağ, bir dönem sol parti belediye seçimlerini kazanırdı. Bu geleneği bozduk ve AK Parti iki dönem üst üste seçimleri kazandı. İnşallah üçüncü dönemi de kazanacağız. İskenderun ilçesi adayımız Seyfi Dingil ve Büyükşehir’de de AK Parti’nin kazanması ile Hatay yatırımlarla coşacak” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin İller Bankası’ndan gelen para ile yönetilmesinin Hatay’a hiçbir kazanç sağlamayacağının altını çizen Ergin, “Hedefi büyük olanlar için bu parayla Hatay bir adım ileri gidemez. Bizim hedefimiz belli. Bizim hedefimiz Hatay’ı en gelişmiş, ilk beş vilayet arasında olmasını sağlamaktır. Bunu yapacak teknik alt yapıya sahibiz. Hatay’ın potansiyeli buna uygun. Ankara’nın tecrübesi, Ankara’nın deneyimlerini Hatay’ın potansiyeli ile birleştirip hedefimize emin adımlarla ilerleme kaydedeceğiz. Yeter ki, İskenderun İlçe Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Ankara aynı frekansta olsun” dedi.
Çocukların geleceği için yerel seçimlerin önemine dikkatleri çeken Ergin, “Çocuklarımızın geleceği, gençlerimizin geleceği 30 Mart tarihinde yapılacak olan seçimlere bağlıdır. Hatay geçmişte hizmet alma noktasında maalesef şanslı bir il olamamış. Bu kötü talihi, AK Parti iktidarı döneminde tersine çevirdik. Bizler hayal ettik ve hayalimizin peşinde koşarak Hatay’ı olması imkansız gibi görünen projeleri kazandırmanın huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Amanos Tüneli projesi’nin kimileri için hayal bile edilemeyecek ölçüde olduğunu kaydeden Ergin, “Biz hayalleri peşinde koşan ve hayalini projeye aktarıp milletimize hizmet olarak sunan bir partinin mensuplarıyız. Allah’a çok şükür milletimize ne söz verdiysek yerine getirdik. Tutamayacağımız sözü kimseye söylemedik. Geçtiğimiz yıl Amanos Tüneli’nin proje ihalesi yapıldı ve kazma vurma aşamasına geldi. Yapılacak olan tünelle işsizlere iş, yatırımcıya yer ayarlanmış oluyor. Hayırlı uğurlu olsun. İskenderun İlçesine adıyla anılmak üzere bir teknik üniversite kurulması yolunda çalışmalarımız tamamlandı. İskenderunlular teknik üniversite sayesinde bu yörede okuyacak ve bu bölgede kurulacak olan fabrikalarda teknik eleman olarak çalışacaklar” şeklinde konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.