Bakan Lütfi Elvan, İskenderun OSB köprülü kavşağın temel atma törenine katıldı

Bakan Kavşak (5)
“Türkiye son 11 yılda güven ve istikrar adası oldu”

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Bizim halkımız Türkiye’de neler olduğunu en iyi bilen en yakından takip eden bir ruha ve anlayışa sahiptir” diye konuştu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İskenderun Organize Sanayi bölgesinde yapılacak olan köprülü kavşağın temel atma törenine katıldı. Sanayi firmaları için büyük önem taşıyan köprülü kavşağın temel atma törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Adalet Eski Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Fatih Tosyalı, iş adamları, sanayiciler ve yoğun davetli topluluğu katıldı.

OSB BAŞKANI FATİH TOSYALI:
“KÖPRÜLÜ KAVŞAĞIN YAPIMINDA EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla birlikte başlayan temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan İskenderun OSB Başkanı Fatih Tosyalı, köprülü kavşağın sanayiciler bakımından büyük önem taşıdığını belirtti. Sanayicilerin ülkemizin ve bölgemizin kalkınması, istihdamın artması ve işsizliğin önüne geçilmesi için yoğun çaba ve gayretle çalıştıklarını kaydeden Başkan Tosyalı, köprünün yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, köprünün, başta OSB olmak üzere, ülkemize ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diledi.

AMANOS TÜNELİ İLE HATAY’IN İHRACAT RAKAMLARI BEŞE KATLAYACAK
Daha sonra konuşma kürsüsüne gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise, Türkiye’nin AK Parti iktidarı ile büyük bir yol aldığını söyledi. Hatay’ın 2 milyar doların üzerindeki ihracatıyla Türkiye’de 10’uncu, meyve sebze ihracatında da Mersin’den sonra ikinci sırada olduğunu ifade eden Elvan, ihracat rakamlarının Amanos Dağları’ndan geçecek tünelle en az 3’e, 4’e katlayacağını, bu tünelle ilgili gerekli çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
İSTİKRARI BOZMAYA, GÜVENİ ORTADAN KALDIRMAYA ÇALIŞANLAR VAR
Son 11 yıldan beri istikrar adası olan bir Türkiye’nin olduğunun altını çizen Elvan, şu an güven duyulan bir Türkiye’nin olduğunu ifade ederek, “İstikrarı bozmaya, güveni ortadan kaldırmaya çalışan hem içeride hem dışarıda belirli kesimler var. İstikrarını kaybetmiş bir Türkiye fakirleşen, küçülen, işsizler ordusunun çığ gibi büyüdüğü bir Türkiye demektir. Ülkemizin büyümesini, gelişmesini, kalkınmasını istemeyenler var. Eğer biz ülkemizi seviyorsak, bu ülkenin gelişmesini, büyümesini, kalkınmasını istiyorsak istikrarla beraber olacağız. Biz bugüne kadar halkımıza güvendik ve dimdik ayakta durduk. Ülkenin demokratikleşmesi, bireysel hak ve özgürlükler alanında çok büyük mücadeleler gerçekleştirdik. Bunun önceliğini yapan kişilerden birisi de eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin” diye konuştu.

BİZİ NE İDÜĞÜ BELLİ OLMAYAN KASETLER YIKAMAZ
Yolsuzlukla suçlayanların kendilerine bakmasını isteyen Elvan, “Eğer bizim yolsuzlukla işimiz olsaydı, bugün biz sadece ve sadece ulaştırma sektöründe 80 milyar dolar üzerinde yatırım yapamazdık. Şu anda biz, mazluma, Somali’ye, Filistin’e dünyanın dört bir yanındaki eziyet, sıkıntı çeken kardeşlerimize tam 2,5 milyar dolarlık yardım yapıyoruz. Bizim geçmiş hükümetlerden farkımız bu. Kendilerine baksınlar, kendi dönemlerinde ne yapmışlar ona baksınlar biz 11 yılda, 80 yılda yapılan işlerden daha fazlasını yaptık. Rakamlar ortada. Bizi gayri ahlaki, gayri hukuki ve yasal olmayan yollarla montaj ürünü müdür başka bir şey midir ne idüğü belli olmayan kasetlerle kimse yıkamaz. Varsa projeniz koyun ortaya, var mı buyurun bir siyasi parti, yasa dışı yöntemlerle elde edilen bir takım ne olduğu belli olmayan kasetler üzerinden siyaset yapamaz. Eğer siz milli iradeden umudunuzu kesmişseniz, halktan, milletten umudunuzu kesmişseniz yapabileceğiniz bir kaç yol ve yöntem vardır. Geçmişte de bu yaşandı. 60 ihtilalini hatırlayın daha sonraki darbeleri hatırlayın. Ne yaptılar rahmetli Adnan Menderes’i, her türlü yolsuzlukla suçlamadılar mı? Yolsuzlukla suçladılar zamanında. Halktan desteği olamayanlar, milli iradeye güvenmeyenler ya bu sahte kasetlere başvuracaklardır ya da halkı ayağa kaldırmak için ayaklandırmak için gençleri sokağa dökmeye çalışacaklardır. Ya da birilerine diyeceklerdir ki ‘biz vesayet rejimi istiyoruz, biz halkımızdan memnun değiliz, halkımız zaten anlamaz, bu işten bilmezler zaten neyin doğru, neyin yanlış olduğunu bilmez bu halk’ diyeceklerdir. Ama bizim halkımız Türkiye’de ne olup bittiğini, en iyi bilen, en yakından takip eden bir ruha, anlayışa sahip. Biz bugüne kadar bu başarıyı elde etmişsek halkın sesi olmaktan kaynaklanıyor. Halkın sorunu, bizim sorunumuz oldu ve biz halkla bütünleştik” diye konuştu. Eski Adalet Bakanı ve Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin de önemli olan bir tesisisin temelini atmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Ergin, Hatay’a hizmetlerin daha da devam edeceğini belirterek, inşallah Amanos Tüneli’nin projesi bittikten sonra böyle bir törenle temelini atıp hizmete açacaklarını belirtti. Konuşmaların ardından Organize Sanayi Bölgesi Köprülü Kavşağı temeli Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, OSB Başkanı Fatih Tosyalı ve iş adamları tarafından atıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.