Sadullah Ergin; ‘Aslantaş suyunu Belen’e getireceğiz’

belen sado
AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, Belen İlçesi Seçim Bürosu açılışını gerçekleştirdi. 5 bin’in kişinin üstünde vatandaşın katılım gösterdiği açılış töreninde konuşan Ergin, “Büyükşehir Belediyesine merkezi idarenin katkısı ile Hatay da büyük değişimler yaşanacak” dedi.

BELEN’DE COŞKULU AÇILIŞ!
Belen Seçim Koordinasyon Merkezi açılış törenine Sadullah Ergin’in yanı sıra Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, H.Bayram Türkoğlu, AK Parti İl Başkanı Süleyman Tenekecioğlu, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı M. Fatih Tosyalı, AK Parti Belen İlçe Başkanı Nihat Dağlı, Belen Belediye Başkan adayı Adnan Vurucu, İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Yaran, İskenderun Belediye Başkan adayı Seyfi Dingil, Kırıkhan Belediye Başkan adayı Ayhan Yavuz ile çok sayıda Belen ilçe sakinleri katılım gösterdi.
Seçim bürosu açılış töreninde ilk konuşmayı Belen Belediye Başkan adayı Adnan Vurucu yaptı. Vurucu, konuşmasında hizmete susayan Belen İlçe sakinlerinin 30 Mart tarihinde AK kadrolar tarafından iş başı yapılarak, Belen İlçesi’nin mahallelerine, sokaklarına ve caddelerine ayrı ayrı hizmetler sunulacağını, insanların belediye de güler yüzle karşılanıp hizmet verileceğini söyledi.
AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, Belen İlçe sakinlerine seslenerek, “Belen ilçemizin daha güzel yarınlara kavuşmasına az bir zaman kaldı. Belen’in en büyük sorunu sussuzluk. Merak etmeyin, İskenderun’a suyu getirdik, sıra Belen’de! Su bağlantısını buraya taşıyacağız. Ayrıca, TOKİ’nin ikinci etabını başlatıp, sizlere bu imkanı sunacağız. Allah’ın izni ve sizlerin desteği ile Belen İlçemiz 30 Mart tarihinde AK Partili bir belediye’ye sahip olacaktır” dedi.
Belen’in gelişmesi ve büyümesi için AK Parti’nin seçimleri kazanması gerektiğini ifade eden Ergin, “AK kadroların belediyecilik anlayışı, bu ilçemize farklı hizmetlerin sunulması anlamını taşımaktadır” dedi.
30 Mart tarihinde hizmetlerin devamı yolunda seçimlerin yapılacağını ifade eden Ergin, “Hatay olarak 11 yıllık zaman zarfında yapılan yatırımlar ile büyük değişimler yaşadı. Türkiye’nin hiç bir vilayetinde 4 baraj yapımı yok. Ama Hatay farklı. Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu Hatay olunca ‘Verin gitsin, yapın gitsin’ diyor. Havaalanı İl Özel İdare imkanları ile yılda 1,5-2 trilyon para harcanarak yapımına devam ediliyordu. Havaalanının maliyeti 160 trilyon lira. Bu şartlarda havaalanımız 80 yılda tamamlanır. Ama biz ne yaptık, bu işin hızlanması için Ulaştırma Bakanlığı ile bir protokol imzaladık ve 1,5 sene gibi kısa zamanda hava alanımız anahtar teslim şartı ile hizmete girdi. İşte Merkezi İdarenin gücü” dedi.
Kimilerinin nüfus oranına göre Hatay’a para verileceğini ifade ettiğini söyleyen Ergin, “Hatay’ın 1 milyon 503 bin nüfusu var. İller Bankasından gelecek pay bellidir. Bürokrasinin gönderdiği bu pay ile ancak Hatay’ın içme suyu, asfaltlama ve kaldırım işlerini yapabilirsiniz. Bu belediye başkanının yapacağı işler değil. Bu işler, Fen İşleri Müdürü’nün yapacağı işler. Belediye Başkanı 1,5 milyon Hatay insanını daha müreffeh bir seviyeye taşımanın plan ve programını yapmalıdır. O şehirle ilgili büyük hedefler koyup kaynaklarını bulmalıdır. Vizyonu, planı doğru olmalıdır. Biz bugüne kadar laf siyaseti yapmadık. dedikodu, iftira siyaseti yapmadık. Lafla peynir gemisi yürümez. Yaptığımız eserler ortada. 11 sene boyunca milletimize hizmet ettik. Hayallerimizi kovaladık ve hizmet olarak milletimize sunduk. Hatay’a yapılan devasa hizmetleri herkes görüyor. Bütün bu hizmetleri dizlerinizde derman varsa, siyasi ve ekonomik istikrar varsa yaparsınız. Hem borç ödedik hem Türkiye’nin itibarını artırdık, yerli üretim ile uzaya uydu fırlattık, savunma sanayi de yerli üretimlere ağırlık verdik ve ilkleri gerçekleştirdik. Denizin altında tren götüren, denizin üstünden otoyollar yapan bir Türkiye olduk. Dar gelirli vatandaşlarımız kira öder gibi TOKİ’den ev sahibi oldular” dedi.
Konuşmaların ardından Belen seçim bürosu Merkezinin açılışı yapılarak Belenli vatandaşların hizmetine sunuldu.

BELEN’DE AK PARTİ’YE BÜYÜK KATILIM
AK Parti Belen İlçesi seçim bürosu açılış töreninde AK Partiye katılanların rozetleri AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin tarafından takıldı.
Çeşitli siyasi partilere mensup Belen İlçesi’nin önde gelen ailelerinin temsilcileri olan Munir Çetin, Kemal Kara, Metiz Boz, Cemil Yıldız, Murat Koçar, Hurşit Çirkinyılan düzenlenen törenle AK Partili oldular. AK Partiye katılanlar, bundan önce AK Parti dışındaki partilere destek verdiklerini ama Hatay’a yapılan yatırımlar ve siyasetteki doğrulardan dolayı AK Parti’ye katıldıklarını ifade ettiler. Ergin törende sırası ile katılımcılara AK Parti rozetlerini taktıktan sonra “Hizmet kervanında artık sizlerinde yeri oldu. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Gücümüze güç kattınız. Sizlerin sayesinde ve Allah’ın izni ile belediye başkan adayımız Adnan Vurucu’yu 30 Mart akşamı ilçenize başkan seçersiniz” şeklinde konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.