‘Anneler çocuğunun ilköğretmenidir’

anneler1
İskenderun Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek, Türk Anneler Derneği İskenderun Şubesi’nin düzenlediği geleneksel kahvaltı programına katıldı. Geleneksel kahvaltı programı, deniz kenarındaki İskenderun Belediyesi 3 Nolu Sosyal Tesisi’nde düzenlendi.
Yaptığı konuşmasında, derneğin geleneksel kahvaltı programında bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Toplumun yarısı kadın, yarısı erkek. Kadınına değer vermeyen, kadınını sosyal hayata entegre etmeyen bir toplumun geleceği olamaz, gelişmesi zaten mümkün değildir. Bu duygu ve düşünceyle, beş yılda kadınlara pozitif ayrımcılık yaptık. Beş tane Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’ni hizmete açtık. Kadın Kültürevlerimizde düzenlenen ücretsiz kurslarda binlerce kadın sertifika aldı. Meslek öğrendi, sosyal hayata entegre oldu” dedi.
Konuşmasını bir anekdotla destekleyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Kadın Kültürevlerinde düzenlenen kursların amacına ulaştığını belirtti.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Kadınlar anne, ilk öğretmendir. Çocuk iki yaşına kadar kişiliğini kazanıyor. Sosyal hayata entegre olmuş bir kadının çocuğuyla, sosyal hayatın dışında kalmış, eve kapatılmış bir kadının yetiştirdiği çocuk arasında çok büyük fark var. Çocuklarımız, gençlerimiz yarınlarımız. Annelerimiz onların ilk öğretmenleri. Çağdaş uygarlık düzeyini yakalayabilmek, çocuklarımızın başka ülkelere muhtaç olmaması, geleceğimiz olan gençlerimizi, çocuklarımızı iyi eğitmekle olur” diye konuştu.
Yaptığı konuşmasında, kahvaltı programlarının ayda bir gün, cumartesi günleri devam edileceğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür eden Türk Anneler Derneği İskenderun Şube Başkanı Dr.Nezihe Elibol, “Sizlerin ve bizlerin yaptığı çalışmalarıyla gördüğümüz şeyler bizi çok mutlu etti” dedi.
Çocukların okutulmasına katkıda bulunanlara teşekkür eden Türk Anneler Derneği İskenderun Şube Başkanı Dr.Nezihe Elibol, “Daha çok çocuk okutalım, onları mutlu edelim, geleceklerini sağlayalım” şeklinde konuştu.
Türk Anneler Derneği İskenderun Şube Başkanı Dr.Nezihe Elibol, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek’e gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.