Ali Diler de CHP’den istifa etti

türkmen
Yerel seçimlere çok az bir süre kala İskenderun CHP’den şok bir istifa haberi geldi. Yılların CHP’lisi, İskenderun Türkmen Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Diler partisinden istifa ettiğini düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdu.
Diler, İskenderun Türkmen Köyleri yardımlaşma ve dayanışma derneğinin dağ köylerini temsil etme gayretinde olan bu amaçla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek, ”Yıllardır mensubu bulunduğum CHP İl delege ve parti üyeliğinden arkadaşlarım, çevrem ve dernek üyelerinden gelen yoğun baskı üzerine istifa etmiş bulunuyorum” dedi.
Diğer bir tarafta ise dağ köylerini önem veren, adayını bu köylerin birinden çıkaran ve meclis listesinde İskenderun’un dinamiklerini yok saymayan bir partinin mevcut olduğunu ifade eden Diler, “Ben Ali Diler olarak CHP mensubu birisiydim. Arkadaşlarım bu kimliğimi bilerek beni başkan seçtiler. Geldiğimiz noktada ne yazık ki CHP listesinde bizim insanımız yok sayılmış ve gerekli önem ve hassasiyet gösterilmemiştir. Bu vesile ile ve gördüğüm lüzum üzerine bu vesile ile yıllardır mensubu bulunduğum CHP il delegeliğinden ve parti üyeliğinden arkadaşlarım çevrem ve dernek üyelerinden gelen yoğun baskı üzerine istifa etmiş bulunuyorum” şeklinde konuştu. Düzenlenen toplantıya çok sayıda dernek üyesi ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
türkmen1

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.