Sadullah Ergin; “Hiç bir siyasi parti, Hatay’a AK Parti’nin sunduğu hizmet kadar hizmet sunmadı!”

ergin hassa1
AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, 30 Mart yerel seçimler öncesi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ergin, bugüne kadar hiç bir siyasi parti’nin, Hatay’a AK Parti iktidarı döneminde yapılan yatırım kadar hizmet sunmadığını söyledi.
Hizmete susamış bu toprakların AK Parti iktidarı döneminde hizmetle tanıştığını ve hizmetlerin devam edeceğini belirten Ergin, “2002 yılından itibaren Türkiye genelinde yapılan hizmetlerden Hatay’da nasibini aldı, almaya devam ediyor. Halkımıza hizmet etmek üzere bu yola çıktık ve Allah’ın izniyle hizmet sunuyoruz. 2002 yılı öncesine bir bakın, ülkeyi yöneten hükümet esnafı, yatırımcıyı ne hale getirmişti? Hükümeti idare edemeyen bir tutum sergileyen dönemin siyasileri, istikrarı elde edemedikleri için Türkiye’yi uçuruma sürüklemişlerdi. Türkiye genelinde iflas edip kepenklerini kapatan esnaf, yatırımdan kaçan sermaye sahiplerinin yaşandığı bir dönemde sizler, AK Parti’yi iktidara taşıdınız. Türkiye, siyasi ve ekonomik istikrarı elde etti. AK Partili kadrolar, Dünya üzerinde Türkiye’nin itibarını yeniden kazandırdı” dedi.
Amanos Tüneli sayesinde Hassa ve çevresinde bulunan bu toprakların değer kazandığını ifade eden Ergin, “Hatay’a bugüne kadar yapılan yatırımların tamamını toplayın ve üstüne ekleyin 1 Katrilyonluk Amanos Tüneli yapım aşamasına geldi. 2013 yılı Şubat ayında proje ihalesi yapılan Amanos Tüneli, bu bölgenin havasını değiştirecek. Topraklarınızdan bereket fışkıracak. AK Parti iktidarı olarak bu topraklar üzerinde yapacağımız Amanos Tüneli sayesinde 15 Dk.’da İskenderun körfezine ulaşacaksınız. Yapılacak olan tünelin esas amacı ise yatırımcıya yeni yatırım alanlarına kısa yoldan ulaşımlarını sağlamak içindir. Tünel ile elde edilecek yeni sahalarda kurulacak olan fabrikalar, Hassa ve çevresinde kalkınma hamlesine öncülük yapacaktır. Bu bölgeler ekonomik anlamda büyük ilerlemeler kaydedecektir. Şimdilik 40 bin dönüm arazide kurulacak olan fabrikalarda çalışmak isteyen işsiz, aşsız gencimiz kalmayacak” dedi.
ergin hassa
‘LAF SİYASETİ YAPMIYORUZ’
Köylerin de Hassa ilçesine bağlanacağını ve bir mahalle olacağını ifade eden Ergin, “Çıkardığımız Büyükşehir yasası ile köyler ilçelerine bağlı bir mahalle olacak. İlçelerde yapılan hizmetlerin aynısı köylerimize de yapılacak. Biz hizmet adamıyız, laf siyaseti yapmıyoruz” dedi.
Ergin, “IMF’ye olan borcumuzu geçen yıl kapattık ve 5 milyar da borç vermek üzere teklifte bulunduk. Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren parti AK Parti’dir. Hassa ilçemiz, bölünmüş duble yollara sahip oldu. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
50 yıllık utanç duyulan yasakların yine bu milletin verdiği destek ile son verildiğini dile getiren Ergin, “Kız çocuklarımız üniversitelerde okuyamaz duruma gelmişti. Kapılardan geri çevriliyordu. Bu millete rağmen bu yasakları uyguladılar. Sizler, bu yasakları kaldırmak üzere bizlere vekalet verdiniz. Allah’a çok şükür bu yasakları kaldırmak sizlerin sayesinde bize nasip oldu. Artık isteyen herkes istediği gibi okuluna, işine gidebiliyor. Bundan sonra insanlar şiir okudu diye hapse atılmayacak” dedi.
Sanayi yatırımlarının yanı sıra köylerinde çiftçilik yaparak geçimlerini sağlayan vatandaşların da yardımına ulaştıklarını ifade eden Ergin, “Menzelet-Tahtaköprü projesi ile Hassa’nın arazileri suya doyacak. Yer altından elektrikli dinamolar ile tarlaların sulanmasına son verilecek. Çiftçilerimizin Tedaş’a ödediği paralar bundan sonra başka ihtiyaçlarını karşılamak üzere farklı yerlere harcayacak” dedi.

Önceki İçerikSadullah Ergin, GÜNEY Tv’nin konuğu olacak
Sonraki İçerikGüzelçay deresi üzerindeki köprünün yapımı son aşamaya geldi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.