Nazım Culha; ‘Arsuz’u dünya tanıyacak’

nazim arsuz3
CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Nazım Culha, Karaağaç ve Arsuz merkezde binlerce partili tarafından coşkuyla karşılandı.
Seçim çalışmasından çok CHP’nin Arsuz ilçesinde kenetlenmesi, huzur ve güven ortamının tesisi için mücadele veren bir lider edasıyla turlarına devam eden Nazım Culha, eşi Selda Culha, oğlu Elektrik Mühendisi Cihan Culha ve kızı Mimar Duygu Culha Tekin’le birlikte meydanlarda seçmenlerle buluşuyor.
Karaağaç seçim bürosu açılışında binlerce vatandaş tarafından coşkuyla karşılanan Nazım Culha, Karaağaç ve Nardüzü Beldelerine yapılan haksızlığı bir kez daha meydanda haykırdı. Karaağaç ve Nardüzü halkıyla Arsuz ilçesinde birlikte olmaktan gurur ve onur duyduğunu belirten Culha, İskenderun’la iç içe olan her iki beldenin hakkının ayrı bir ilçe olmak veya İskenderun’a bağlanmak olduğuna da dikkat çekti.
Seçim bürosu açılışına eşi Selda Culha ile birlikte gelen Nazım Culha’yı bağrına basan Karaağaç halkı, yoğun tezahürat eşliğinde miting alanında bayram havası estirdiler.
Miting alanı önünde kesilen kurbanın kanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha’nın alnına sürülerek kazadan ve beladan uzak olmaları için dua edildi. Arsuz İlçe Başkanlığı’nın açılışına davetli olan AK Parti Arsuz Belediye Başkan Adayı Mehmet Sürer de ekibiyle birlikte katıldı.
nazim arsuz
‘MECLİSE GİREMEYEN KÜSMESİN’
Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, meclis üyeliklerine yapılan 113 başvuru olduğunu ve bunların içinden sadece 25 tanesinin listeye girebilecek olması nedeniyle hiç kimsenin alınganlık göstermemesini ve anlayış beklediklerini söyledi.
Yılın 12 ayı bir turizm potansiyelinin bulunduğu Dünya’nın tanıdığı bir Arsuz’da, katılımcı, paylaşımcı bir yönetim gerektiğine dikkat çeken Nazım Culha, bu anlayışa sahip yönetimin de kendisini başkanlığında 30 Mart gününden sonra halkın yoğun desteğiyle geleceğini söyledi.
Deniz kentinde, denizle buluşamayan bir Arsuz halkının söz konusu olduğunu belirten Nazım Culha, halkı denizle ve sahille buluşturacaklarının sözünü verirken, altyapısı çözülmüş, çevre sorunlarından arınmış, modern ve çağdaş Arsuz kentini halkla birlikte inşa etmek için yola çıktıklarının altını çizdi.
AK Parti Hükümetinin İskenderun’da seçim kazanmak hedefiyle ilçe sınırlarını çizdiğini ve Karaağaç ile Nardüzü beldelerini Arsuz ilçesine dahil ettiklerini belirten Nazım Culha, Nardüzü ve Karaağaç’ın Arsuz’a bağlanmasından onur ve guru duyduklarını ancak sadece yapılan haksızlığa dikkat çekmek amacıyla konuyu paylaştığını ifade etti.

‘ADAYI ARSUZLULAR BELİRLEDİ’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap da, yoğun programı arasında Arsuz halkıyla buluşmak için geldiğini söyledi ve herkesin merak ettiği aday belirleme sürecine ilişkin ayrıntıları açıkladı. Belediye başkan adaylarını ne milletvekillerinin ne de genel merkezin belirlediğine vurgu yapan Matkap, CHP’deki değişim süreci kapsamında yapılan kamuoyu yoklamalarının adayı belirlediğine dikkat çekti ve “Arsuz adayını siz belirlediniz. Siz istediniz biz aday yaptık” dedi. Aday ve hatta belediye başkanı olmanın kolay olduğunu belirten Nihat Matkap, iki üç yıl sonra “iyi ki seçmişiz dedirtebilmek önemli” diyerek Nazım Culha’ya da mesaj verdi.

Önceki İçerikKİSİAD TUSKON DÜNYA TİCARET KÖPRÜSÜNE KATILDI
Sonraki İçerikTOKİ Evleri’ne 8’er derslikli ilk ve ortaokul yapılıyor
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.