2014 SODES PROGRAMI İLE İLGİLİ ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ

belen sodes
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, SODES 2014 Yılı önceliklerinin belirlenmesi amacı ile Belen Kaymakamlık Konferans Salonunda, Kamu Kurum ve Kuruluşlarından projeden sorumlu personeller, okul proje ekipleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile SODES Proje Koordinatörü Mehmet Ergin ile SODES Proje sorumlusu Cemil ŞEKERCİ’nin katıldığı bir çalıştay düzenlendi.
SODES Proje Koordinatörü Mehmet Ergin ve Cemil Şekerci’nin 2011 yılında DOĞAKA’nın desteğinde uygulamaya başlanılan SODES Projelerinden Belen İlçesinde toplam 10 projenin 844.170,00 TL. tutarından finansman sağlanarak desteklendiği, 2013 yılında 4 projenin finansmanı olarak 305.180,00 TL. destek sağlandığı açıklandı. Burada, 2014 yılında İlçenin önceliklerinin belirlenmesi amacı ile çalıştayın düzenlendiğini ve bu amaçla geçmiş yıllarda uygulanan projelerin değerlendirmesini yaparak 2014 yılında uygulanacak proje önceliklerinin belirleneceğini ifade etti.
2012-2013 yılında uygulanan “Yaşlılara Destek Merkezi Projesi” hakkında proje koordinatörü Belen Belediye Başkan Yardımcısı Erdal Durdu projenin uygulanması ile bilgi vererek projenin vatandaş nezdinde yoğun talep ve karşılık bulduğunu ifade etti.
2013 Yılında uygulanan: “Akıllı Çocuklarla Güzel Yarınlara projesi” hakkında Proje Koordinatörü Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir Köse, lisanslı zeka geliştirici oyunların alındığı, ilçemizdeki tüm okullarda serbest çalışma saatlerinde bütün öğrencilerin faydalanmasının sağlandığını, ayrıca Sarımazı mahallesinde Zeka Oyun Merkezi kurulduğunu ve mesai saatleri içerisinde tüm çocukların istifadesine sunulduğunu ifade etti. “Yeni Bir Dönüm Noktası Projesi” ile ilgili Proje Koordinatörü Özgür Bönceoğlu bilgi vererek 15 gencimize CNC tezgahları operatörlüğü,15 gencimize de Doğalgaz Kaynakçılığı kursu planlandığını proje çerçevesinde kursa katılanlara günlük 20 lira ödeme yapıldığını, teorik kursun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde ve uygulama kısmının ise ASAŞ Filitre fabrikasında yapıldığını açıkladı.
“Benim Evim Kendi Dersanem projesi” ile ilgili Proje Koordinatörü Bekir Köse ise 50 kız öğrencimizin evlerinde, test materyali, çalışma masa ve sandalyesi ile kırtasiye malzemelerinin sağlanarak çocuklarımızın daha uygun koşullarda çalışmalarının sağlandığını açıkladı.
Toplantı ihtiyaç değerlendirmesi ile sonlandırıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.