HATAY’I TANIYALIM BOYAYALIM!

hatay boyama

Folklorcu ve Yazar Kaan Metin Çelik, yine güzel bir çalışmaya imza attı. Bölgenin halk oyunlarını, yemeklerini, giysi ve gelenek görenlerini araştıran ve yazan bunun en iyi örneğini de Yarıkkaya aşıkların kitabında sunan, ayrıca bugüne dek 30 bin kitabı satılan Yazar Çelik, boyama kitabıyla başarısını pekiştirdi.

Çelik’in 14. kitabı ‘İskenderun’u boyayalım”ın satış rakamı 10 bini aştı. Yazar Çelik ayrıca “Hatay’ Boyayalım” kitabıyla, Hatay’ın tarihi eserleri, ilçelerinin tarihi yerlerini kara kalemle çizerek, ilköğretim öğrencilerine sundu.

Hatay’ın tarihi yerlerini ve eserlerini çocuklara tanıtmaya ve anlatmayı hedefleyen Kaan Metin Çelik’ın kitabında; Mozaikler, Dörtyol’da İlk kurşun, İskenderun Güvercini, Kırkhan Beyazıt Bestemi Türbesi, Samandağ’ın Musa ağacı, Payas kalesi, Belen Kanuni Kervansarayı, Erzin İsos Harabeleri dikkat çekiyor. Yaklaşık 50 sayfa olan boyama kitabı, Türkiye’de bir ilk olma başarısını gösteriyor. Yazar Çelik açıklamasında, “Geçmişten aldığımız folklorik değerlerin tüketilerek değil, aksine artırarak gelecek nesillere aktarılması için mutlaka dünü ve bugünü bilmeleri gerekmektedir. Onun için bu boyama kitabı Hatay’ın daha iyi tanınmasını sağlayacaktır. Ülkemiz hızlı bir gelişim içerisindedir. Bu gelişme beraberinde, değişmeyi de getirmektedir. Hatay da bu gelişim ve değişimden payına düşeni almakta hızlı, modern güzel bir ilçe olma yolunda ilerlemektedir. Yapılan halk bilimi araştırmaları, yurdumuzun dört bir yanında var olan kültür zenginliklerimizi, kaybolmadan tespit edebilmek ve gelecek nesillere aktarabilmek kaygısı taşımaktadır. Yeni yetişen genç nesillere; farklı akılda kalıcı, değerlerimizi tanıma ve sahip çıkmaları için Hatay’ı tanıyalım boyayalım kitabı sizlerle paylaşmanın gururu içindeyim” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.