31 Mart’ta demokrasi kazanacak

secim vali2

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’in başkanlığında, siyasi partilerin Hatay İl Başkanlarının katılımı ile gerçekleşen toplantıda, 30 Mart 2014’de yapılacak olan Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Genel Seçimleri sürecinde alınması gereken tedbirler değerlendirilerek karara bağlandı.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, AK Parti İl Başkanı Süleyman Tenekecioğlu, CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu, MHP İl Başkanı Adnan Akdaş, BBP İl Başkanı Nevin Zeytineli, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Eğe, İşçi Partisi İl Başkanı Bülent Sakuçoğlu, HDP İl Başkanı Ali Lale, DSP İl Başkanı Yılmaz Eşki, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İl Başkanı Mustafa Köse katıldı.

Toplantıda alınan kararları basın mensupları ile de paylaşan Vali Lekesiz yaptığı konuşmada, “Seçim döneminin ilimiz genelinde demokratik şölen havasında geçmesine yönelik konuları görüşmek üzere bir kez daha siyasi parti il başkanları ile görüştük. Geçtiğimiz günlerde ilçe kaymakamları ve güvenlik birimleri ile beraber aldığımız tedbirleri de kendileriyle paylaştık ve varsa önerilerine açık olduğumuzu bildirdik. Sağlıklı bir iletişimle, sağlıklı bir iş yönetimi ile 31 Mart günü ilimiz genelinde demokrasinin kazanacağı bir ortamın oluşması için hepimize sorumluluklar düştüğü hususunu bir kez daha paylaştık” dedi.

Vali Lekesiz, buna göre oy birliği ile alınan kararları şöyle sıraladı:

1) Siyasi partilerin genel merkezleri tarafından organize edilecek miting ve kapalı yer toplantılarındaki mekânlar hariç olmak üzere, siyasi partilerin ilgili mevzuata göre seçim gününe kadar afiş, flama, bayrak ve benzeri materyalleri asabilmelerine yetkilerinin olduğu alanlarda, bu haklarını kullanırken çevre kirliliğine yol açmama ve toplumsal barışı zedelememe konusunda azami özeni göstermeleri,

2) Bilboardların ve raketlerin ilgili mevzuata göre kullanılmasında da aynı özenin gösterilmesi,

3) Gerek siyasi partileri ve projelerini ve gerekse başkan ve diğer adaylarını tanıtıcı el ilanı, broşür ve benzeri materyallerin dağıtılabilmesine; ancak dağıtılacak materyaller üzerinde Hatay’ımızın yüzyıllar içerisinde oluşmuş bulunan barış, hoşgörü ve kardeşlik içerisinde yaşama iradesine ve iklimine ters düşecek ve diğer siyasi parti mensuplarının veya bağımsız adayların bir kısmını veya tamamını eleştiri sınırlarını aşmak suretiyle rencide edebilecek ifade ve ibarelerin yer almaması,

4) Seçim gününe kadar siyasi partiler tarafından araç konvoyu yapılmaması.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.