Lekesiz; “Seçimlerin demokratik şölenle gerçekleşmesini arzuluyoruz”

vali secim2

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Valilik Toplantı Salonu’nda siyasi partilerin Hatay İl Başkanları ile biraraya gelerek, 30 Mart 2014’de yapılacak olan Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Genel Seçimleri sürecinde alınması gereken tedbirleri değerlendirdi.

Toplantıya; Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, AK Parti İl Başkan Vekili Süleyman Tenekeci, CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu, MHP İl Başkanı Adnan Akdaş, BDP İl Başkanı Mahmut Aydıncı, BBP İl Başkanı Nevin Zeytineli, DSP İl Başkanı Yılmaz Ekşi, SP İl Başkan Vekili Mustafa Ege, Yeşiller ve Sol Gelecek Parti İl Başkanı Mustafa Köse, İşçi Partisi İl Başkanı Bülent Sakuçoğlu, ÖDP İl Başkanı Süleyman Öztürk ve HDP İl Başkanı Derviş Azazi katıldı.

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, “30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan seçimlerde alınması gereken tüm tedbirleri paylaşmak, görüşmek, değerlendirmek ve il başkanlarının konuya dair varsa önerilerini almak üzere bir aradayız. Vatandaşımızın özgür iradesinin sandığa yansıması, hukuka ve hele hele ilimizin binlerce yıllık sevgiye, kardeşliğe, hoşgörüye dayalı kültürüne uygun bir demokratik şölen şeklinde geçmesi hepimizin ortak arzusu ve beklentisidir” dedi.

Bunun geçmiş yıllarda böyle olduğunu, bu seçimde ve müteakip seçimlerde de böyle olacağına inandığını kaydeden Lekesiz, “Bu konuda gerekli tedbirleri almak da öncelikli sorumluluğumuz” diye konuştu.

Toplantının ilimiz için yararlı bir toplantı olmasını dileyen Lekesiz, daha sonra siyasi parti il başkanlarının konuya dair düşüncelerini ve önerilerini aldı.

Karşılıklı görüş alışverişinin ardından konuyu basın mensupları ile de paylaşan Vali Lekesiz, siyasi parti il başkanlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.