Dikkat! Şirketiniz kapanabilir..

servet ugutmen

 

Limited şirketlerin sermaye artırması için son tarih 14 Şubat. Yeni Ticaret Kanunu’na göre küçük büyük tüm şirketler sermayelerini taban rakamlara yükseltecek. Bu rakam anonim şirketler için 50 bin lira, limited şirketler için ise 10 bin lira olarak belirlendi. Bakkaldan, kasaba ve sucuya kadar bu kapsamdaki esnafın 14 Şubat’a kadar sermayeyi 10 bin liraya çıkarması gerekiyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, “6103 sayılı Kanun’un 20. maddesinin birinci fıkrasında “Anonim ve limited şirketler, Türk Ticaret Kanun’unun yayımı tarihinden itibaren 3 yılda sermayelerini, anılan kanunda öngörülen tutarlara yükseltirler; aksi halde mezkür sürenin sonunda infisah etmiş sayılırlar. Anonim şirketlerin sermayelerini 50 bin TL’ye limited şirketlerin sermayelerini 10 bin TL’ye yükseltmeleri gerekmektedir. Sermaye artırımı için yapılacak genel kurullarda toplantı nisabı aranmaz, kararlar oy çoğunluğuyla alınır” hükmü var. Dolayısıyla, şirketlerimizin sermaye artırımı işlemlerini 14 Şubat 2014 tarihine kadar bitirmeleri gerekiyor” dedi.

Yeni düzenlemenin yürürlüğe gireceği 14 Şubat 2014 tarihi, Türkiye’de bulunan 1 milyon 200 bin şirketin en az 600 binini ilgilendiriyor. TOBB, şimdiye kadar 81 ilke 365 oda ve borsayı konuyla ilgili e-posta göndererek bilgilendirmiş durumda. 14 Şubat’a kadar da 10 bin meclis üyesi SMS yoluyla bilgilendirilecek.

Önceki İçerikSeçim öncesi alınacak tedbirler masaya yatırıldı
Sonraki İçerikYusuf Civelek; “Herkesi kucaklayan bir belediye başkanlığı yaptık”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.