İskenderunlu çift, Katar Havayolları’ndan şikayetçi oldu

katar sikayet

 
İskenderun’da oturan Veli ve Melodi Çiftçi, kendilerine kötü davranıldığı iddiasıyla Katar Havayolları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Katar Havayolları ile Hong Kong’dan İstanbul’a gelen Veli ve Melodi Çitfçi çifti, uçak biletlerinin biniş kartı gösterilmediği bahane edilerek, 20 kişilik güvenlik kuvvetleri tarafından uçaktan indirilerek kötü muameleye maruz kaldıklarını ileri sürdü. Avukat Mustafa Kesik ile olayı yetkili mercilere bildiren Çiftçi çifti, havayolları hakkında davacı oldu.

Melodi Çiftçi, Hong Kong’dan Doha aktarmalı olarak İstanbul’a dönmek istediklerini aktaran Melodi Çiftçi, tüm kontrollerden geçtikten sonra uçağa bindiklerini aktardı. Hostesin uçak kabininde biniş kartlarını sorduğunu ifade eden Çiftçi, “Kartı çantamdan çıkarmaya çalışırken anlamadığım bir şekilde hostes bağırmaya başladı. Ne olduğuna bakarken bizi itelediler” dedi.

Uçakta adeta terörist muamelesi gösterdiklerini belirten Çiftçi, “Sonra yaklaşık 20 güvenlik personeli eşimle birlikte uçaktan indirildik. Ben ve eşimi ayrı ayrı iki otobüse kapatarak yaklaşık iki buçuk saat boyunca kapalı ortamda hapsettiler” diye konuştu. Veli Çitfçi ise eşine ve kendisine yönelik yapılan saldırıları hak etmediklerini belirtti. Veli Çiftçi, “Otobüsten indirildikten sonra firma yetkilisi Ali Amasya’ biletime ve pasaportuma el koydu. Güvenlik kameralarının kayıtları incelendiğinde yaşadıklarımız ortaya çıkacaktır” dedi.

Avukat Mustafa Kesik ise yaşananların insan hakları ihlali olduğunu vurguladı. Bu konuda hukuki süreci başlattıklarını ifade eden Kesik, “Konsoloslukla temaslarımız devam ediyor. Hukuki yardım talep ettik. Türkiye’de hem Dışişleri hem de Ulaştırma Bakanlığı hem de BİMER aracılığıyla gerekli şikayetlerimizi yaptık. Mağdur durumda olan, fiili ve sözlü olarak hakarete, aşağılanmaya maruz kalan müvekkillerimin haklarını sonuna savunacağız” diye konuştu.

Önceki İçerikÖzbülbül, “Dolara endeksli alışveriş yapmayın”
Sonraki İçerikŞefik Çirkin; “Genelkurmay’ın müdahalesi yerinde olmuştur”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.