İskenderun’a hizmet yağacak!

sadullah proje

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin ve İlçe Belediye Başkan adaylarımızın katılımlarıyla “Hatay Yatırımları ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Projelerinin” tanıtımına ilişkin basın toplantısı Ottoman Palace Otel’de düzenlendi. 49 devasa projenin tanıtıldığı toplantıda, en çok yatırım İskenderun’a planlanıyor.

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, 3 boyutlu hazırlanan projeleri aktarırken, “Oğlan bizim, kız bizim. Dağın bu yüzü, öteki yüzü kalmadı. Bugüne dek ne söz verdiysem, gereğini yaptım. Hatay’ı Türkiye’nin en büyük beş vilayeti arasında olacak. Söz veriyorum” dedi.

 

ÖNCELİK İSKENDERUN’A!

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Belediye Başkan Adayı Seyfi Dingil ve diğer ilçelerin belediye başkan adaylarının katıldığı toplantıda, AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin’in açıkladığı yatırım projeleri büyük alkış aldı.

Ergin; Amanos Tüneli, İskenderun Teknik Üniversitesi ve Teleferik dışında, Kruvaziyer Liman Projesi, Tersane Projesi, Dev Akvaryum Projesi, bilim ve teknoloji mekrezi, kongre ve fuar merkezi, İskenderun spor kompleksi, güvercin adası, raylı sistem ve metrobüs hattı gibi önemli projeleri İskenderun’da konuşlanacağını söyledi. Ayrıca, belediye başkan adayının ortaya koyduğu hedeflerin taahhüdünü verdi.

sadullah proje3

‘KONFORLU BİR YAŞAM SUNUYORUM’

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, projelerini tanıttığı toplantıda, Hatay için önemli çalışma yaptıklarını, somutlaşan projeleri seçim gününe kadar paylaşmaya devam edeceklerini söyledi. Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan kentin yeniden doğuşuna hep birlikte tanıklık edeceklerini vurgulayan Ergin, şunları kaydetti:

“Hatay’ın sorunlarını biliyorum. Kenti iyi tanıyor ve sizlere konforlu bir yaşam sağlamak üzere 11 yıllık Ankara deneyimimi, Hatay’ın potansiyeliyle birleştirmeye talip oluyorum. Kutuplaşmayı, gerginliği sona erdireceğiz. Şehirde yeni bir dönemin başlama zamanı geldi, geçiyor. Türkiye siyasetini, Ankara bürokrasisini biliyorum ve tüm birikimlerimi Hatay’a hizmet için kullanacağım. Kentteki kadim kardeşlik ve huzuru koruyacak bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu düşünüyor, tüm vatandaşlarımızın hakkını gözeten bir uygulamayı taahhüt ediyorum. Güven ve huzurun inşa edildiği, gelecek nesillerin gurur duyacağı yeni bir Hatay için çalışacağız. Ülkemiz, büyük Türkiye olma yolunda hızla ilerlerken Hatay da bu dönüşümden payını alacak ve yapacağımız yatırımlarla ülkenin ilk 5 vilayeti arasında yer alacağız.”

Ergin, daha sonra Hatay için öngördüğü Amanos tüneli, Organize Sanayi Bölgesi ve kruvaziyer liman projesi ile diğer bazı projelerini tanıttı.

sadullah proje4

‘ŞİDDET ACZİN İFADESİDİR’

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ergin, MHP Esenyurt seçim bürosuna düzenlenen saldırıyla ilgili şunları söyledi:

“Şiddet, aczin ifadesidir. Aciz olanlar şiddete, kaba kuvvete başvurur. Bizim şiddetle işimiz olmaz. Projelerle, taş ütüne taş koymakla eser üretmekle… Bugüne kadar böyle yaptık. 11 yıldır bu ülkeye, bu şehre hizmet ettik. Bu manada lanetliyorum her türlü şiddeti, kaba kuvvete müracaat etme anlayışını. Bu şehir de yakın geçmişte şiddet hadiseleriyle maalesef sarsıldı. Temenni ediyorum, bundan sonra tekerrür etmesin. Siyaset, tatlı bir rekabettir, hizmet yarışıdır.”

 

‘VİCDANLAR SUSKUN’

Ergin, bir gazetecinin, Suriye’de rejim tarafından işlenen savaş suçlarını belgeleyen rapor ve fotoğraflarla ilgili ne düşündüğünü sormasına üzerine, “Dünyanın gözü önünde uygulanan bir mezalim var. Trajedi yaşanıyor. Gözler kör, kulaklar sağır, vicdanlar suskun, diller lal olmuş. İnsanlık tarihi, nasıl Srebrenitsa’da yaşananlardan utanç duyuyorsa bunca zaman sonra, Suriye’de yaşananlardan da insanlık utanacak. İçimiz kanıyor. Temenni ediyoruz ki bir an önce bölgedeki ateş sönsün ve bölgeye huzur gelsin” diye konuştu.

 

‘HAYALLERİMİZE ADAYLARIN UFKU YETMİYOR’

Bir gazetecinin, MHP Büyükşehir Adayının “Amanos Tüneli BOP’un oyunudur” dediğini hatırlatması üzerine yanıt veren Ergin, “Bunlar mantıkla söylenen sözler değil. Bizler hayal ediyoruz ve Hatay’ı hakettiği konuma taşımak için gayretle çalışıyoruz. Havaalanı, barajlar, adliye sarayları, hastaneler, duble yollar ve daha birçok hizmeti hayal ettik, yaptık. Şimdi sırada Amanos Tüneli var. Hatay’ın toplamda aldığı yatırımlardan daha fazla bir hizmet projesini kapsıyor. Bu yatırım programı iş ve aş demek. Bazılarının hayali, ufku yetmiyor bunlara. Hatay’ın konumunu algılamakta zorluk çekiyorlar sanırım. Oysa bir önerileri varsa, paylaşabilirler” diye konuştu.

 

‘BUNLARA ALLAH ŞİFA VERSİN!’

Ergin, “Suriyeliler seçimlerde oy kullanacak mı?” sorusuna ise “Bu iddiaları dile getirenlere Allah şifa versin diyorum. Böyle bir şey olamaz. Vatandaş olmayan, kimliği olmayan, nüfus kaydı olmayan kişilerin oy kullanması mümkün mü? Böyle düşünüp konuşanlara Allah şifa versin başka da bir şey demiyorum” şeklinde cevap verdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.